В Олімпійських іграх вперше візьме участь трансгендер

В Олімпійських іграх візьме участь трансгендер

Після затвердження нової системи кваліфікації Міжнародного олімпійського комітету стало відомо, що в майбутніх Іграх в Токіо візьме участь трансгендерна спортсменка. Нею стане 43-річна важкоатлетка Лорел Хаббард з Нової Зеландії.

Крім того, Лорел стане найстаршим важкоатлетом на Іграх. Три роки тому Хаббард побоювалася, що доведеться закінчити кар’єру через серйозну травму ліктя, яку вона отримала на Іграх Співдружності в 2018 році в австралійському Голд-Кості.

Кращим результатом спортсменки в кваліфікації вважається вага в 285 кілограмів. Це дозволяє їй зайняти гідне місце на жіночому подіумі в Токіо. Коли буде названа офіційна заявка, тільки три спортсмена матимуть найвищий кваліфікаційний результат. На даний момент Лорел займає 16-е місце в рейтингу, проте щонайменше шестеро учасниць, які розташовуються вище неї, не будуть присутні в Токіо.

Читайте также:   Пишається вся Україна: Лобановський потрапив у топ 10 кращих тренерів за всю історію футболу

Варто відзначити, що в 2015 році Міжнародний комітет дозволив виступати в жіночій категорії трансгендерам, що не робили операцію з видалення тестикул, але при цьому в їх організмі міститься певний рівень тестостерону.

Олімпійські ігри в Токіо планують провести з 23 липня по 8 серпня.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *