Британський суд визнав веганство філософським віруванням

Fresh raw vegetable ingredients for healthy cooking or salad making, top view. Olive oil in bottle, spices and knife. Diet or vegetarian food concept

Нарівні з релігією!

Суд в Норвіч, Англія, постановив, що етичне веганство є філософським переконанням, а значить захищається законом. Таке рішення суд прийняв у зв’язку з позовом зоолога і вегана Джорді Касамітжана. Його звільнили з Ліги проти жорстоких видів спорту, яка захищає тварин, після того, як він зауважив, що вони інвестують гроші в компанії, що займаються тестуванням на тваринах. Про це пише Metro.

Як стверджує Касамітжан, все це через його філософську віру в етичне веганство. У суді він довів, що етичне веганство – це практично релігія, яка потребує відповідного захисту.

Суддя Робін Постль постановила, що етичне веганство відповідає всім необхідним критеріям, щоб вважатися філософським переконанням. Вірування гідно поваги в демократичному суспільстві та не суперечить правам інших людей. Це означає, що етичне веганство захищає Закон про рівність, прийнятий у Великобританії у 2010 році, а етичні вегани мають право на захист від дискримінації.

Fiancoff :