НБУ дозволить знімати готівку на касах магазинів і ресторанів

На початку року Національний банк України (НБУ) дав старт реформі валютного законодавства, в один день скасувавши понад 20 валютних обмежень і, серед іншого, повернувши українцям можливість купувати валюту онлайн. Відтоді регулятор в рамках нового курсу на лібералізацію систематично скасовує різного роду обмеження і змінює ринок на краще.

Наступним же кроком НБУ може стати ініціатива, покликана забезпечити українцям можливість зняття готівки на касах в магазинах і ресторанах. Відповідна постанова зараз проходить стадію громадського обговорення.

В НБУ підкреслюють, що зміни будуть сприяти детінізації економіки, зростання безготівкових операцій в загальній структурі розрахунків і зростання фінансової інклюзії громадян в цілому.

Проект відповідної постанови, а також оцінка впливу і порівняльна таблиця — все є на сайті НБУ. Охочі можуть внести свої пропозиції до проекту постанови Нацбанку до 15 грудня, коли має бути затверджена фінальна версія цього видання.

Залишається додати, що ще на початку року схожий сервіс запустив державний «ПриватБанк», але в нинішньому вигляді через безліч обмежень його навряд чи можна назвати зручним. Імовірно, ініціатива НБУ підстьобне розвиток подібних сервісів, зробивши послугу широко поширеною і широко доступною.

Fiancoff :