Apple vs. Samsung: ситуація на ринку розумних годинників

Аналітична компанія Strategy Analytics підготувала свіжий звіт, що розповідає про розклад сил на ринку розумних годин в третьому кварталі. Згідно з ним, безперечним лідером ринку продовжує залишатися Apple з розумними годинами Watch, причому конкурентів у американців на цьому терені немає і близько.

Всього за минулий квартал було реалізовано 14,2 млн годин. Це на 42% більше, ніж роком раніше. При цьому Apple змогла за рік наростити постачання годинників Watch на 51%, до 6,8 млн штук, в результаті чого її частка збільшилася з 45,0% до 47,9%. Тобто, попри те, що годинник Apple Watch вельми недешеві, в минулому кварталі їх вибирав кожен другий покупець.

Друге місце за Samsung, яка за рік наростила постачання ще більшою мірою — на 73%, до 1,9 млн, що відповідає зростанню частки ринку з 11% до 13,4%. На третьому місці знаходиться Fitbit, яка минулого тижня була куплена Google за $ 2,1 млрд. Вона змогла трохи наростити постачання (з 1,5 до 1,6 млн), але її частка зменшилася з 15% до 11,3% через високі темпи зростання ринку.

Всі інші виробники сумарно відвантажили протягом кварталу 3,9 млн розумних годин проти 2,9 млн рік тому. При цьому сумарна частка ринку, яку займає усіма виробниками не з першої п’ятірки, зменшилася з 29,0% до 27,5%.

На початку цього тижня Xiaomi представила свої перші розумні годинники Xiaomi Mi Watch, а потім віце-президент Xiaomi та глава бренду Redmi Лу Вейбінг підтвердив швидкий вихід Redmi Watch. Цікаво буде подивитися, чи зможе Xiaomi змінити розклад сил на ринку. Колеги Strategy Analytics з IDC прогнозують, що Apple залишиться лідером ринку розумних годин і у 2023 році, але її частка впаде до 25,9%.

Fiancoff :