Підліток з Австралії зламав сервери Apple в надії отримати роботу в компанії

Неповнолітній австралієць двічі зламав сервери Apple, вперше – у віці 13 років. Хлопець хотів отримати роботу в компанії, але поки що отримав лише випробувальний термін за рішенням суду.

Ім’я молодого хакера не розкривається, уточнюється лише, що він живе в Аделаїді. Як повідомляє Australian Broadcasting Corporation (ABC), підліток вперше зламав сервери Apple в грудні 2015-го, потім зробив це знову на початку 2017 року. Діяв він не один – йому допоміг інший тінейджер з Мельбурна. Австралійцю вдалося завантажити внутрішні документи компанії і «інші дані», які саме, не розкривається.

У суді було відзначено, що юний хакер виявив «високий рівень підготовки» в сфері інформаційних технологій. Підліток створив підроблені дані і зумів обдурити системи захисту Apple, які прийняли його за одного із співробітників компанії.

Адвокат австралійця Марк Твіґґс стверджував, що його підзахисний не здогадувався про те, що його дії спричинять серйозні наслідки: «Коли це почалося, йому було 13 років. Він сподівався, що, коли це відкриється, йому запропонують працювати в компанії». За словами адвоката, на таку думку підлітка навів аналогічний випадок в Європі, коли зломщика дійсно взяли в Apple.

Суд в результаті відпустив молодого хакера під заставу в 500 австралійських доларіві з умовою гарної поведінки протягом дев’яти місяців. «Використовуй свої таланти для добрих справ, а не для злих», – повчала підлітка суддя.

В Apple відмовилися від коментарів після вироку і послалися на свій старий прес-реліз: тоді компанія стверджувала, що її фахівці зафіксували злом, обмежили дії зловмисника і звернулися в правоохоронні органи. ABC зазначає, що Apple в результаті двох зломів систем не понесла фінансових втрат, інтелектуальна власність компанії також не постраждала.

Спільник підлітка з Мельбурна був також засуджений до випробувального терміну ще у вересні минулого року, пише Gizmodo. Під час обшуків на його комп’ютері знайшли папку з 90 Гбайт вкрадених файлів.

Читайте також: ІЛОН МАСК ЗАЯВИВ, ЩО КОНЦЕПЦІЯ ЦИЛІНДРІВ О’НІЛА, ЯКУ ПІДТРИМУЄ ДЖЕФФ БЕЗОС, НЕ МАЄ СЕНСУ

Fiancoff :