Chanel програли суд проти Huawei

Європейський суд відхилив заперечення Chanel проти реєстрації логотипу компанії Huawei в Європі. За словами бренду, емблема «дуже схожа» на ту, що використовує марка Chanel. Суд пояснив рішення тим, що у логотипів брендів досить відмінних знаків.

Дебати між компаніями почалися ще 2017 році, коли Chanel подали ноту протесту проти реєстрації логотипу марки Huawei в Європі, проте заперечення задоволено не було. У 2019 бренд звернувся в апеляційний рада EUIPO, щоб оскаржити рішення, але компанія знову отримала відмову. Рада пояснила, що у емблем «різні елементи і структура», а того факту, що в кожному логотипі є «по два елементи, які пов’язані один з одним», недостатньо для визнання їх схожими. Тоді Chanel звернулися до Європейського суду, який 21 квітня провів ретельне порівняння логотипів.

«Знаки, про які йде мова, мають деяку схожість, але їх візуальні відмінності значні. Зокрема, логотип марки Chanel має більш округлі криві, більш товсті лінії і горизонтальну орієнтацію, в той час як орієнтація емблеми Huawei вертикальна», – йдеться в постанові.

dev :