Читацький щоденник: топ-6 книжок для бізнес-леді

Читацький щоденник: топ-6 книжок для бізнес-леді

Художня література розвиває нашу фантазію, емоційний інтелект і естетичне сприйняття. Але для жінки, яка хоче досягнути успіху в бізнесі та кар’єрі, цього мало. Тому я пропоную вам підбірку найцікавіших, на мій погляд, книжок, які допоможуть ставити цілі, досягати їх та вирішити багато ваших проблем на роботі.

«Дизайн-мислення. Спроектуй своє життя» Білл Барнет, Дейв Еванс

Барнет та Еванс пропонують поглянути на життя очима дизайнера та спроектувати своє майбутнє. Книга розповість про те, що таке «змістовне життя» та дасть інструменти й поштовх, аби його досягнути. «Дизайн-мислення» допоможе вам відмовитись від стереотипних уявлень про себе та про кар’єру (наприклад, «диплом визначає кар’єру») та замінити їх новими, більш реалістичними поглядами («три чверті випускників не працюють за спеціальністю»).

«ZAG. Найкращий посібник з маркетингу» Марті Ньюмеєр

Автор – відомий спікер, бізнес-тренер та спеціаліст із брендингу. Серед його клієнтів – Adobe, Apple, Microsoft. В книзі Ньюмер доступно розповідає про побудову успішно бренду, послідовно описує як створити бренд, як врахувати психологію аудиторії, як підібрати назву, салоган, знайти своє місце на ринку.

«Про лідерство» Harvard Business Review

Harvard Business Review – це авторитетний та відомий на весь світ бізнес-журнал, куди дописували такі велетні, як Пітер Друкер та Джим Коллінз. Книга складається з 10 найкращих за всю історію існування журналу статей. Автори розкривають питання підвищення емоційного інтелекту та розвитку лідерських якостей, описують різні типажі лідерів, дають корисні практичні поради керівникам.

«Безжальна правда про нещадний бізнес. Розбудова бізнесу в умовах невизначеності» Бен Горовіц

Книгу написав підприємець, бізнес консультант і інвестор з Кремнієвої долини. Ця книжка не схожа на жодну із сотень посібників на кшталт «Як відкрити свою справу та досягнути успіху». Горовіц пояснює, що універсального рецепту успіху не буває і все залежить лише від нашого мислення та дій. Але автор, виходячи з власного досвіду, дає цінні поради. Наприклад, як керувати колективом, шукати людей собі в команду, розділяти роботу та особисте.

«Корпорація творців. Як подолати приховані загрози, що вбивають справжнє натхнення» Ед Кетмелл

Pixar – безумовний лідер в секторі анімації уже протягом 20 років. Мультиплікаційні фільми компанії отримали уже більше 30 «Оскарів»! Співзасновник та директор Pixar Ед Кетмелл вирішив поділитися секретами створення найвідоміших мультиків та проаналізувати складові успіху його компанії: філософські засади, менеджментські ходи, структуру комунікації в середині команди.

«Атлант розправив плечі» Айн Ренд

Видатний твір та видатна письменниця. «Атлант» писався 12 років і став, врешті, одним із найвпливовіших творів світової літератури. Опитування, проведене в США, показало, що на свідомість американців ця книга вплинула більше, ніж Біблія.

Головна героїня роману – Даґні Таґґерт. Вона керує найбільшою в США залізничною компанією, намагається впроваджувати нові технології та є таким собі «атлантом», на якому тримається економіка країни. А сильна економіка та вільний ринок – запорука достатку та дотримання прав і свобод громадян. Авторка утверджує ідею капіталізму, поваги до приватних підприємців та висуває своє бачення ролі держави в регулюванні ринку.

Читайте також: Магія слова «ні»: вчимося відмовляти правильно

Fiancoff :