Представлено 2023 рік: Сліпуче поєднання моди з розвагами, впливові інфлюенсери та зростання показів-дестинацій

У калейдоскопі 2023 року складний танець між модою та розвагами опинився в центрі уваги, розгортаючи наратив, який вийшов за межі традиційних продуктово-орієнтованих історій. Серж Каррейра з Fédération de la Haute Couture et de la Mode підкреслив еволюційний шлях індустрії, наголошуючи на створенні вподобань через досвід занурення. Шоу-дестинації стали зірковою стратегією, що органічно поєднує привабливість подіуму з пригодами, гідними Instagram. Провідні бренди зайняли центральне місце, доповнені ключовою роллю інфлюенсерів, які організували симфонію ажіотажу.

Дебют Фаррелла Вільямса для Louis Vuitton став безпрецедентною подією, зібравши 42 мільйони доларів США у вигляді медіа-впливу (MIV) на чоловічу колекцію, затьмарюючи навіть грандіозність головних жіночих модних показів. Чарівність Barbiecore, підживлена фільмом-блокбастером, принесла понад 474 мільйони доларів MIV, що перевершило традиційний запал тижнів моди. Концерти перетворилися на вітрини брендів, прикладом чого є тур “Відродження” Бейонсе та “Ера” Тейлор Свіфт, де Tiffany, Balmain і Valentino спритно захопили увагу публіки.

Відродження показів дестинацій після перерви, спричиненої пандемією, довело їхню силу. П’ять із 15 найкращих показів за участю таких брендів, як Gucci і Versace, розгорнули свою чарівність в екзотичних локаціях, таких як Сеул, Маямі, Канни і Стокгольм. Ефективність дестинаційних показів полягала у залученні інфлюенсерів, яких було втричі більше порівняно з їхніми колегами на тижнях моди.

Азія стала епіцентром дестинаційних показів, використовуючи магнетичну привабливість місцевих інфлюенсерів, і може похвалитися показниками залучення в чотири-п’ять разів вищими, ніж у їхніх західних колег. Зростання авторитетів в АТР, особливо в Китаї та Південно-Східній Азії, змінило динаміку ринку. Такі світила K-pop, як Enhypen і Фелікс Лі зі Stray Kids, посилили свій вплив, виводячи такі бренди, як Prada і Louis Vuitton, у нові виміри.

Зазираючи у 2024 рік, оповідь натякає на прийдешню епоху, в якій домінуватимуть спортсмени, що гармонійно поєднується з Паризькою Олімпіадою. Тиждень чоловічої моди SS24 провістив зростаючу синергію між модою та спортом. В міру розвитку сюжету, він пророкує подальше зближення розкішної моди з розвагами, обіцяючи неповторні враження, які захоплять світову аудиторію і впишуть нову главу в історію індустрії, що постійно розвивається.

 

Fiancoff :