Олімпіада в Токіо відбудеться у 2021 році попри коронавірус, – МОК

Завдання організаторів зараз – розглянути всі різні заходи проти коронавірусу, які будуть потрібні для проведення Ігор

У Міжнародному олімпійському комітеті (МОК) налаштовані провести Олімпіаду в Токіо, перенесену з 2020 на 2021 рік, так чи інакше. Зрушувати її або скасовувати планів немає. Про це 7 вересня повідомляє AFP.

Віцепрезидент МОК Джон Коутс повідомив, що літня Олімпіада в Токіо відбудеться в строк незалежно від ситуації з коронавірусів в світі.

– Ігри пройдуть з коронавірусом або без нього. Вони розпочнуться 23 липня наступного року. Спочатку темою цих Ігор мало стати відновлення Японії після цунамі 2011 року. Тепер майже напевно тема зміниться на перемогу над COVID-19, світло в кінці тунелю, – відзначили в МОК.

Читайте также:   ВООЗ вирішила, як бути з Олімпіадою-2020 на тлі ситуації з коронавірусом

Завдання організаторів зараз, на думку Коутса, розглянути всі різні контрзаходи, які будуть потрібні для проведення Ігор. У деяких країнах коронавірус буде під контролем, в деяких – ні. А на Ігри будуть приїжджати спортсмени з усього світу.

– Всього повинні приїхати 206 збірних. Так що перед організаторами зараз поставлена ​​масштабна задача, – розповів чиновник МОК.

НОК Японії довго відмовлявся переносити змагання, не бажаючи нести величезні фінансові збитки. Японія вже витратила на підготовку понад 12 млрд доларів, а перенесення фактично виключає можливість окупити Ігри. Однак у зв’язку з епідемією COVID-19 Олімпіада в Токіо все ж була перенесена на 2021 рік, причому як в Японії, так і в МОК відзначали, що ще одне перенесення неможливе – Олімпіаду або проведуть, або скасують зовсім… Початок Ігор заплановано на 23 липня, закриття Олімпіади – 8 серпня.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *