Церемонія запалювання Олімпійського вогню для Токіо-2020 пройшла без глядачів

У Греції теж обмежувальні заходи. А саму Олімпіаду поки не скасували

В Афінах на Панафінейському стадіоні відбулася церемонія передачі Олімпійського вогню місту-господарю літніх Олімпійських ігор 2020 року Токіо. Про це повідомляється на сайті Олімпіади.

Через пандемію коронавіруса церемонія пройшла без глядачів і журналістів, але за нею можна було стежити в режимі онлайн.

“Слідуючи рекомендаціям влади Греції з боротьби з поширенням коронавіруса, програма церемонії була скорочена і проводиться без глядачів”, – йдеться в повідомленні.

Полум’я було передано президенту Олімпійського комітету Греції, який, своєю чергою, передав факел представнику Оргкомітету “Токіо-2020” Наоко Імото.

Олімпіада в Токіо поки що тримається, організатори налаштовані оптимістично і не хочуть скасовувати подію. Остання заява Міжнародного олімпійського комітету на цю тему, правда, прозвучала ще 3-го березня, а з того часу в світі багато що змінилося у зв’язку з пандемією коронавіруса. Зокрема, тільки на цьому тижні УЄФА оголосив про перенесення Євро-2020, а EBU – про скасування “Євробачення”.

Але якщо нічого не зміниться на гірше, літні Олімпійські ігри 2020 року пройдуть в Токіо з 24 липня по 9 серпня. Програма Олімпіади включає в себе 33 види спорту. На Іграх вперше будуть представлені такі види спорту як карате, серфінг, скелелазіння й скейтбординг. Церемонія відкриття відбудеться 24 липня, за два дні до цього почнуться змагання з жіночого футболу та софтболу. Перший комплект медалей буде розіграно 25 липня серед жінок у стрільбі з пневматичної гвинтівки з 10 метрів.

Читайте также:   «Король Лев»: зʼявився тизер римейку легендарного мультфільму

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *