Смак віку

Що таке вік? Часто кажуть: “Вік – це лише цифри в паспорті, на які не слід звертати уваги!” або “Людині стільки, на скільки він почувається”. Думаю, найважливішим фактором того, на який вік почувається людина, є його здоров’я, в тому числі емоційне. І життєлюбність – така позитивна допитливість до життя. Маючи вже середину життєвого шляху, людина багато знає і вміє, а головне – має життєвий досвід, побудований на перемогах, помилках, враженнях, розчаруваннях. І якщо у людини є інтерес до життя, прагнення до нового – дізнаватися, вчитися, створювати, бажання “бути” і “робити”, то це присутнє у будь-якому віці й навіть значно більше – у другій половині життя.

Читайте также:   Новости за 29 марта от Деньги Плюс

Тому що вже розуміють швидкоплинність часу і хиткість життя. Тому що починають цінувати час, подарований космосом. Тому що вже деякі однокласники, однокурсники, сусідські хлопчики й дівчатка пішли по веселці на Небо. І людина продовжує вчитися бути щасливим, відкидаючи дрібниці і непотрібні емоції, вчитися знаходити головне в кожному дні – в спілкуванні та знайомствах, у власному будинку і своєї сім’ї, в нових місцях і подорожах, в емоціях і враженнях. Вчитися тонко відчувати смак життя. Так, щоб, прикриваючи очі від задоволення, посміхаючись, відчувати цей смак і вдихати його запах – смак теплого сонячного дня, аромат троянд у саду або солодкість першої малини… Так що друга половина життя – вона, може бути, навіть цікавішою, повнішою, насиченішою за першу. Вона вже зі знанням і досвідом, трохи мудра, трохи розмірена, але така невгамовна і непосидюча.

Читайте также:   Олена Гіяновська: «Amograce - Формула Успіху, Добробуту та Здоров'я»

І у кожного з нас друга половина починається в різному віці. “Тільки до кінця життя я збагнув істину, що кожен прагне жити на вершині гори, зовсім не здогадуючись, що справжнє щастя чекає його на спуску”, – казав Габріель Гарсіа Маркес. Напевно, він має рацію: якщо ви досягли своєї вершини – маєте знати, на спуску з гори буде ще цікавіше 🙂

Життя може бути прекрасне не тільки в 30 або 40. Різні етапи життя дають різні можливості для головного – відчуття радості буття. А що? Тим більше, що життя у багатьох після 50+ тільки починається. Головне – не брати до уваги, який вік живеш – другий, третій, четвертий… Просто підкиньте монетку і почекайте. Це не надасть правильної відповіді, але в момент, коли монетка буде в повітрі, ви вже будете знати все про свої надії та бажання.

Читайте также:   Carlsberg пропонує пиво у пляшках з еко-волокна

________________

Цей матеріал опубліковано на блог-платформі Financoff. Думка автора може не збігатися з думкою редакції.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *