Як правильно управляти своїм капіталом

Прийнято вважати, що успішний трейдер той, хто вміє подвоїти свій капітал – і це правда. Але ось як сформувати той самий стартовий капітал, з якого можна почати торгувати на фінансових ринках? Ця наука відома далеко не всім. І нехай трейдер буде найкращим у своїй справі, але якщо він не вміє управляти власними фінансами, йому ніколи не вдасться по справжньому розбагатіти.

Почати варто з відносини до самих грошей, а ще краще – з поняття про те, що таке гроші. Навколо цього слова крутиться стільки наших зусиль, бажань і старань, але не всі знають, що таке гроші і як ними управляти. Для початку змініть формулювання “управляти особистими грошима” на “управляти особистими фінансами”. Справа в тому, що гроші – один єдиний визнаний усіма еквівалент, який показує ціну товарів і послуг. Гроші виконують стандартні функції, які не стосуються їх руху. Тільки коли гроші потрапляють в круговорот руху і починають робити інші гроші, тоді їх можна назвати фінансами. Істина проста – поки гроші просто лежать під матрацом, вони не працюють і відповідно Ви ними не управляєте. Тому, кожна людина, яка прагне до фінансової незалежності не просто накопичує свій капітал, але і шукає способи його примноження.

Читайте также:   Адвокат Елена Троянда: Business Lunch

Управлінню фінансами потрібно навчатися так само старанно, як і будь-якому іншому навику. Багатьом здається, що ця здатність умовна і є у кожної людини. Яке ж розчарування, коли це виявляється не так! Ще одне правило управління капіталом – прийняти і зрозуміти те, що цьому треба вчитися. Перший крок, як і в будь-якій науці – теорія. Її сьогодні можна знайти в книгах, на сайтах, лекціях і семінарах, а також на спеціальних курсах. За теорією слідує практика, спочатку це будуть незручні кроки, записи витрат і доходів, які іноді забуваєш зафіксувати. На цьому етапі головне – стабільність. Якщо повторювати фінансові ритуали з-зо дня в день, то в майбутньому такі дії будуть проходити на автоматі. І звичайно ж Вам потрібна мета. Якщо не знати, куди рухатися, то дорога буде не простою. Для того, щоб грамотно управляти своїми фінансами, необхідно намітити результат, який можна отримати, закласти тимчасові рамки і отримати ті самі стандартні кроки, які необхідно виконувати день у день, щоб навчитися грамотно розпоряджатися своїми фінансами.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 2519

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *