Звички фінансово успішних людей

Успішні люди не мають супер здібностей і їх не завжди супроводжує удача. Кожен будує своє життя сам! Тому люди, які хочуть стати фінансово незалежними, завжди мають корисні звички.

1. Переводити будь-яку подію в позитив. Запам’ятайте, успішні люди ніколи не концентруються на негативі! Більш того, вони не допускають у своє життя тих, хто вічно незадоволений і скаржиться. Фінансово незалежні люди також обмежують споживання негативної інформації. Ви запитаєте, ну не може ж бути все так гладко? Звичайно, у кожного трапляються провали! Але успішна людина пропрацює негативну ситуацію, винесе з неї урок і піде далі. Слабкий і приречений на невдачі, здасться при першій же можливості, впиваючись розповідями, як все погано. Ким хочете залишитися Ви?

2. Не дивитися телевізор. Це правило безпосередньо пов’язане з першим. Адже ті, хто дивляться ТV щодня, споживають занадто багато зайвої, негативної і тої, що зовсім не сприяє розвитку, інформації. Замість цього, краще привчить себе читати хоча-б по кілька сторінок книги в день.

3. Чітко поставлені фінансові мети. Так як ми говоримо про звички фінансово успішних людей, звичайно ми не можемо обійти тему фінансів. Перед тим, як рухатися в правильному напрямку, потрібно дізнатися кінцеву точку, до якої Ви рухаєтеся. Фінансові цілі формулюються як всі інші: вони повинні бути конкретними, вимірними, досяжними, актуальними і обмеженими за часом.

4. Контроль фінансового плану. Після постановки цілей, настає момент складання чіткого плану дій по кожній з них. Щоб досягти фінішної прямої, потрібно щотижня перевіряти напрямок, в якому Ви рухаєтеся. Це допоможе відстежити ефективність руху в бік виконаної мети. У разі відходження від плану, завжди можна його вчасно помітити й усунути. А якщо виконання плану рухається швидше, ніж планувалося – поставити нові завдання.

5. Шукати не тільки джерела заробітку, а й способи заощадження свого капіталу. Для того, щоб стати фінансово успішним не завжди потрібно бути в пошуку додаткового доходу. Важливо не тільки те, скільки Ви заробляєте, але і те, як Ви витрачаєте заощадження. Фінансова грамотність – це окрема сфера, де важливо зрозуміти, на які статті витрат варто витрачати менше, а на які більше. Великим проривом у фінансовій незалежності є вміння інвестувати кошти, а не просто їх оберігати. Адже фінансово незалежна людина – це той, хто може втратити роботу або бізнес, але при цьому забезпечувати себе додатковими джерелами заробітку.

Читайте также:   Самые привлекательные и успешные женщины рейтинга "Гордость и красота Украины"

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *