Збитки трейдерів. Які причини втрат?

У своєму житті ми стикаємося з успіхами і невдачами, хтось розділяє життя на смуги – чорну і білу, як зебра на переході, хтось вважає за краще йти вздовж світлої смуги, і як би там не було, варто розуміти, що темрява – це всього лише відсутність світла. 

Чому статистика торгуючих на ринку так сувора? Чому, за статистикою, більший відсоток учасників втрачають, в той час як менший відсоток заробляє на різниці курсів і цінових коливаннях? У даній статті, я запропоную свій погляд на ситуацію, враховуючи мій досвід торгівлі і інвестиційного бізнес планування, і відповім на часте питання: «чи можлива стабільність в трейдингу?».

Тренд твій друг. Не зневажай дружбою.

У кожного торгуючого трейдера є власний погляд на визначення оптимальних умов для входу в позицію. Одні вважають за краще дотримуватися технічного аналізу ринку, інші ж, навпаки, віддають перевагу фундаментальному аналізу, але і перші і другі ставлять на те, що їх модель торгівлі виправдає очікування, адже, як відомо, історії властиво повторюватися. Але також варто врахувати якщо перша або друга моделі суперечать основній спрямованості ринку, то не чекайте стовідсоткових гарантій успіху операції, адже ринку властиво йти по шляху найменшого опору. 

Тут ми не будемо стверджувати, що та чи інша стратегія не принесе свій дохід, вона його принесе, але в меншому ступені прибутковості. Є маса тактик торгівлі по зонам “перекупленості” і “перепроданості” ринку, тактик торгівлі на відскоку від ліній опору і підтримки, але в довгострокових перспективах дані тактики малоефективні, поряд з тактиками торгівлі по тенденції.

Не теханалізом єдиним…

Основним призначенням використання теханализа в торгівлі є визначення активу, здатного до формування довгострокової тенденції для подальшого входу в позицію як на зростання, так і на падіння. Багато трейдерів використовують теханализ як провісник по зростанню чи падінню активу. Віддаючи «п’єдестал першості» в прийнятті рішень теханалізу, пам’ятайте про те, що головний фактор – це цінові зміни, тоді як теханаліз вторинний по відношенню до них.

В першу чергу, тренд виступає головним з інструментів трейдера при аналізі ринку і пошуку причин для торгових ідей, теханаліз використовуйте для пошуку точок входу з відкриття та закриття позиції. Говорячи простою мовою: для прийняття рішення про вхід в позицію – використовуємо тренд, а для самого входу в позицію (визначення безпосередньо точок входу) – використовуємо теханаліз.

Торгова система як панацея заробітку.

Безліч суперечок ходить навколо теми торгової системи. Але так чи вона необхідна трейдеру для заробітку на фінансових ринках? Безсумнівно, що слідувати торговій системі – важливо, але не варто ставити собі за основну мету пошук ефективної торгової стратегії, якогось «чарівного грааля», забуваючи при цьому про накопичення власного досвіду в торгівлі. Адже найцінніше, що є у трейдера – це його досвід, його кращий підказувач. 

Вибудовування торгового плану виходячи з досвіду принесе більше користі, ніж постійні пошуки інструментів фільтрації та аналізу угод, для мінімізації втрат в рамках власної торгової системи. Не варто перекладати відповідальність за вчинені операції на ринку на торгову систему – відповідальність за вчинені операції (і подальше отримання прибутку або збитку) несе трейдер. 

Удосконалення власного досвіду торгівлі і розвиток професійної інтуїції – ось запорука успіху, який допоможе трейдеру заробляти.

Завищуючи очікування.

«Хочу отримати стабільність і фінансову свободу» – саме з таким твердженням трейдери починають свій шлях у торгівлі на фінансових ринках. І, здавалося б, нічого поганого в цьому твердженні немає, тільки не варто забувати, що гарантованого стабільного отримання прибутку вам ніхто не дасть. І це важливо зрозуміти і прийняти. У ринку може статися все, що завгодно в будь-який момент часу і до цього потрібно бути готовим. 

Бути готовим як до прийняття потенційного доходу, так і бути готовим до прийняття потенційного збитку. Проста психологія трейдингу. І пам’ятайте, трейдинг – це не одномоментне задоволення, а довгострокова перспектива стабільності заробітку.

Читайте также:   Business Lunch с Арнольдом Хегай

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *