Три думки про замки

Замки на валютному ринку часто сприймаються досить суперечливо і в цьому є доля сенсу. З одного боку це дуже корисний інструмент для досвідченого трейдера, але в той же час він є пасткою, яка здатна загубити депозит новачка.

Напевно абсолютно усі, хто торгує на Форекс, чули таку фразу, як поставити замок або лок.

Сьогодні я поділюся з вами трьома думками про замки серед трейдерів.

ПЕРША ДУМКА! ЗАМОК НА ЗБИТКОВУ УГОДУ

Замки часто використовують трейдери при торгівлі беззахисних стоп наказів (stop loss) і замість фіксації збитку, трейдер робить замок. Що йому це дає?

Знімається психологічний стрес і трейдер отримує трохи часу для обдумування ситуації, що склалася. Емоції вщухають, пара випускається і з’являється можливість зробити рефлексію, прийти в себе і обдумати подальші дії. Часто “переспавши” з ним, на ранок можуть прийти свіжі ідеї за подальшим сценарієм його відпрацювання.

Збиток перестає рости, хоча це все-таки візуально, оскільки свопи ніхто не відміняє і вони роблять свою справу. Це дає трейдеру деякий час для ухвалення рішень що ж робити далі, закрити все як є, але вже на тверезу голову, або ж рятувати ситуацію поповненням рахунку і відпрацьовувати поточний мінус. До цього варіанту трейдери теж часто прибігають. Якщо трейдер удачливий, то розкриття замку може привести навіть до отримання прибутку. Проте не варто завжди розраховувати на такий результат подій. Я завжди говорю, якщо ринок дав вам можливість вийти із замку, то краще закрити все в нуль і трохи відпочити, а прибуток варто брати там, де він має бути.

Пам’ятайте! Якщо ви раптом наважилися все-таки поставити замок на збиток, то знайте, що немає 100-відсоткового працюючого плану по виходу з нього, оскільки ринок постійно вносить свої корективи і діяти завжди треба по ситуації, і найосновніша проблема в його розкритті полягає в тому, що є всього одна спроба, і якщо розкриття було невдалим, тобто є вірогідність втратити свій рахунок.

ДУМКА ДРУГА. КРАЩЕ ВЗАГАЛІ НЕ СТАВИТИ ЗАМКІВ

Важливо розуміти, що замки – це не та чарівна пігулка, яка вирішить всі ваші проблеми. Якщо ви будете дотримуватися усіх правил, то вам і не доведеться їх ставити. Хоча часто трейдери не дотримуються елементарного. Хтось ставить стопи, а хтось ні. Так само і із замками, хтось їх ставить, а хтось ні і результат звичайно ж у кожного різний.

Саме по цьому обговорювати замки необхідно в кожній конкретній ситуації.

Найголовніше, що треба пам’ятати – рішення по установці замку має бути тверезим і зваженим. Його треба приймати грунтуючись на аналізі ринку і його прогнози по розвитку подальшої ситуації. І якщо ваші розрахунки виявилися вірні, то замок може бути корисним. А якщо ж ви помилилися у своїх прогнозах або, ще гірше, ви відкрили замок з метою зупинити зростання мінуса по угодах – то ситуація від цього може тільки погіршитися. Тому що, якщо ви не в змозі тверезо оцінити ситуацію, в якій опинилися, то краще взагалі не замикати позиції, а просто закрити збиток, іноді від цього може бути тільки краще.

Наступного разу я розповім який же замок можна і треба ставити.

ДУМКА ТРЕТЯ. КРАЩИЙ ЗАМОК – ЗАМИКАННЯ ПРИБУТКУ

Трейдери з досвідом застосовують замки украй рідко, це пов’язано з їх попереднім негативним досвідом.

З досвіду можу сказати, що у більшості випадків, коли трейдер вже морально приготувався поставити замок, після цього ціна розгортається. Тому краще ставити замки на прибуток. Тому, що не буває безвідкатного руху і коли ви спіймали хороший імпульс і відчуваєте, що може бути ще, то краще на час відкату поставити замок, тим самим прибуток замкнеться. Але що це дасть у результаті? Незалежно від ситуації, що склалася, ви завжди зможете його розкрити поставивши стопи у беззбиток  і НЕВАЖЛИВО куди потім піде ціна. Наприклад, якщо ви купували і потім замкнулися продажем, а після цього ціна почала падати нижче вашої купівлі, ви її закриваєте по беззбитковому стопу, а продаж продовжує працювати. Таким чином вам потім буде морально легше долучитися в угоду на продаж, маючи вже прибуткову угоду в роботі. ЦЕ ЗАВЖДИ ЛЕГШЕ!!! Та і стопи в такому випадку ставляться відразу у беззбиток по двох угодах, що точно полегшує вам момент відкриття угоди і ви не думаєте у такому разі про збиток, тому що його не буде зовсім.

Читайте также:   Pro Ukraine - проєкт направлений на популяризацію всього українського

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *