Зонд NASA Parker передав дані про особливості поведінки сонячного вітру, енергетичні спалахи і поширення космічного пилу

Космічне агентство NASA представило перші результати дослідження, проведеного сонячним зондом Parker. І ці перші результат вже дають багато важливих знань про Сонце.

Зокрема, сонячний вітер веде себе не зовсім так, як уявляли вчені. Поблизу від поверхні Сонця виявлені зміни в напрямку його магнітного поля, фактично, воно може розгортатися на 180 градусів. Такі зміни в сонячному вітрі проявляються всередині орбіти Меркурія, але не фіксуються далі. Більш того, бічний рух сонячного вітру поблизу Сонця був не тільки «набагато сильнішим», ніж очікувалося, а й вирівнювався раніше, ніж прогнозувалося.

Були й інші загадки. Зонд Parker виявив крихітні енергетичні події, які ніколи не досягають Землі, а також енергетичні спалахи з дивно високим рівнем важких елементів. За даними NASA, обидва цих явища можуть зустрічатися частіше, ніж вчені думали раніше. Також апарат надав прямі свідчення того, що космічний пил зтоншується приблизно на відстані в 7 млн. миль (11,3 млн км) від Сонця, оскільки інтенсивний жар перетворює пил на газ.

Читайте также:   Ілон Маск не сприймає серйозно загрозу коронавіруса COVID-19, а паніку на його тлі вважає дурістю

Ці нові відкриття готові змінити уявлення людства про зірки. Вчені зможуть краще пізнати причини поведінки сонячного вітру, швидкість уповільнення Сонця (ключ до визначення його тривалості життя) і вплив подій частинок на космічну погоду.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *