Volvo обмежує швидкість своїх авто до 180 км/год починаючи з 2020 року

Ми вже звикли до того, що автовиробники оголошують про поступову відмову від ДВС-моделей і перехід на електричні версії автомобілів. Однак компанія Volvo зробила більш цікаву і несподівану заяву – починаючи з 2020 року на всіх автомобілях бренду максимальна швидкість буде обмежена позначкою в 180 км/год.

Це рішення було прийнято в рамках стратегії Vision 2020 року, яка покликана виключити можливість смертельного результату або отримання серйозної травми в автомобілі Volvo. В рамках вивчення питань безпеки, компанія Volvo Cars провела дослідження, яке виявило три основні чинники, які негативно впливають на безпеку дорожнього руху.

Першим фактором в компанії визнали перевищення швидкості, другим – їзду в нетверезому стані/стані наркотичного сп’яніння, третім – неуважність за кермом, включаючи відволікання на мобільні телефони. Представники автовиробника відзначили, що не існує окремої організації, яка відповідала б за всі три фактори, тому вони вирішили взяти цю відповідальність на себе.

Читайте также:   Британская полиция будет искать преступников с помощью смартфонов

«Люди просто не усвідомлюють всю небезпеку, яку таїть в собі їзда на високих швидкостях. Як істоти, що володіють здатністю мислити, ми всі розуміємо небезпеку для життя з боку змій або павуків, небезпеку висоти. Зі швидкістю це працює не дуже добре. Водії часто їдуть занадто швидко і не встигають в результаті адаптуватися до конкретної ситуації на дорозі і зорієнтуватися в своїх можливостях в цій ситуації. Нам необхідно працювати над поведінкою за кермом і донести до водіїв всю небезпеку такого стилю водіння» – зазначив експерт з безпеки Volvo Cars Ян Іварссон.

У Volvo Cars відзначили, що після перевищення певної швидкісної позначки, навіть максимально безпечний автомобіль і дорожня інфраструктура не зможуть врятувати водія від серйозних травм в разі ДТП. При цьому незважаючи на законодавчі обмеження швидкості, регулярно реєструються випадки її перевищення. Дані статистики по ДТП з Національного управління безпекою руху на трасах (США) показують, що причиною 25% смертей в результаті ДТП за 2017 рік було перевищення швидкості.

Читайте также:   Huawei офіційно прокоментувала ситуацію з Google і Android, які припинили співпрацю з компанією

Цікаво, що крім обмеження максимальної швидкості, компанія Volvo також розглядає можливість автоматично примусово знижувати максимальну можливу швидкість біля шкіл і лікарень, використовуючи технології геозонування.

Нагадаємо, що починаючи з поточного року Volvo збирається припинити випуск чисто бензинових автомобілів, всі моделі бренду будуть гібридами або електромобілями. Також в компанії оголосили, що більше не будуть розробляти двигуни внутрішнього згоряння, а поточне покоління ДВС стане останнім.

Читайте також: TESLA ПОВІДОМИЛА ПРО ПРИЙОМ ПОПЕРЕДНІХ ЗАМОВЛЕНЬ НА MODEL 3

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *