В NASA запропонували використати комерційну ракету для місячної місії Orion, EM-1

Під час слухань у Сенаті США директор NASA Джим Брайденстайн запропонував запустити пілотований корабель Orion на борту комерційної ракети. Варто відзначити, що це перший раз, коли така можливість була озвучена керівництвом космічного агентства.

Перший політ космічного корабля Orion, EM-1 (Exploration Mission-1), запланований на червень 2020 року. Це буде випробувальний політ без екіпажу на борту. В рамках цього запуску планується відправити капсулу на обліт Місяця на шість днів (на ретроградній навколомісячній орбіті), а загальна тривалість місії складе близько трьох тижнів. Передбачалося, що в рамках цієї місії також відбудеться дебют ракети великої вантажопідйомності NASA SLS (Space Launch System).

Однак ракета SLS стикається з незліченними перевитратами і затримками виробництва, що постійно зсувало дату запуску EM-1 все далі і далі. Схоже, що адміністрація президента США прагне досягти певного прогресу в місячній програмі NASA до 2020 року. Тому розглядається варіант відправки місії за допомогою комерційної ракети. Рішення про те, чи слід співпрацювати з комерційним оператором, буде прийнято в найближчі кілька тижнів. В даний час в експлуатації знаходяться тільки дві важкі ракети, здатні забезпечити підтримку цієї місії: ULA Delta IV Heavy і SpaceX Falcon Heavy. Якщо в NASA дійсно вирішать використовувати одну з доступних комерційних ракет, тоді перспективи SLS стають туманними.

Читайте также:   Британські фешн-лідери направили лист Борису Джонсону. Незадоволені умовами роботи

Читайте також: АСТРОНОМИ ЗВАЖИЛИ НАШУ ГАЛАКТИКУ ЗА ДОПОМОГОЮ НАДПОТУЖНИХ ТЕЛЕСКОПІВ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




1 Комментарий

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *