В ЄС сайти запідозрили у несанкціонованому зборі інформації через «лайк»

Європейський суд виніс рішення, згідно з яким веб-сайти, на яких вбудована соціальна кнопка «Мені подобається», повинні отримувати згоду користувачів на відправку плагіном даних в Facebook, незалежно від того, натискають вони її чи ні. Крім цього, сайти повинні надавати відвідувачам підстави для збору і відправки певної інформації.

Рішення Суду Європейського союзу (CJEU) з’явилося після того, як група споживачів з Німеччини подала до суду на компанію Fashion ID. У позовній заяві вони вказали, що компанія порушила закон про захист особистих даних, використовуючи кнопку «Мені подобається».

«Коли користувач переходить на сайт Fashion ID, його персональні дані передаються в Facebook Ireland. Схоже, це відбувається без його відома і незалежно від того, чи є особа користувачем соціальної мережі Facebook або просто натиснув на кнопку «Мені подобається»», – йдеться в постанові Європейського суду.

Читайте также:   Перед публікацією квартальної звітності акції AMD злетіли до рекордних висот

Таким чином, можна зробити висновок, що сайти несуть відповідальність перед Facebook за збір і передачу даних через відповідний плагін. Однак вони не несуть відповідальності за те, що соцмережа потім робить з цими даними.

Можливо тепер компанії Цукерберга доведеться налаштувати роботу своєї кнопки, а сайти, які використовують її, будуть запитувати дозвіл на передачу даних користувача, аналогічно тому, як це відбувається з файлами cookie.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *