Україна більше не перша країна з найдешевшим фіксованим інтернетом

Новий лідер – Сирія

Такі результати свіжого рейтингу й відповідного дослідження, проведеного британською консалтинговою фірмою BDRC Continental і провайдером Cable.co.uk.

Нагадаємо, BDRC Continental і Cable.co.uk регулярно проводять такі дослідження світового телеком-ринку, складаючи рейтинги країн за швидкістю і вартостю інтернету, як стаціонарного, так і мобільного. Новий рейтинг включає 206 країн. Автори дослідження проаналізували понад 3000 тарифних планів, дані для дослідження збиралися в період з 28 листопада 2019 по 8 січня 2020 року.

Отже, Україна втратила звання країни з найдешевшим стаціонарним інтернетом. За рік стаціонарний інтернет в Україні подорожчав на $1,64 – до $6,64 (близько 160 грн за поточним курсом) на місяць. У рейтингу дешевизни інтернету за версією джерела Україна тепер друга. На перше місце з сьомого піднялася Сирія, де плата за інтернет в середньому становить $6,60 на місяць. Тобто, розрив мінімальний. На третьому місці знаходиться Росія ($7,35 на місяць), на четвертому – Румунія ($8,15 на місяць), а замикає п’ятірку країн-лідерів з найдешевшим інтернетом Білорусь ($9,87 на місяць).

Перша п’ятірка країн з найдорожчим стаціонарним інтернетом виглядає наступним чином:

Еритрея – $2666 на місяць;

Ємен – $2466 на місяць;

Мавританія – $694 на місяць;

Бурунді – $284 на місяць;

Екваторіальна Гвінея – $259 на місяць.

Читайте также:   BMW презентовал кроссовер нового поколения

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *