У Черкасах збирають підписи в петиції «за» і «проти» 5G

Досить курйозна ситуація розгортається в Черкасах. Стурбовані мешканці міста створили петицію на сайті офіційного порталу міської влади, яка закликає заборонити розміщення веж стільникового зв’язку 5G по всій країні.

«Без клінічно підтвердженої доказової бази з безпеки даного виду зв’язку просимо не вводити його в нашій країні!», – лаконічно говориться в тексті петиції.

Слід зазначити, що на момент підготовки матеріалу ця петиція вже набрала 253 голоси при мінімально необхідних 250. Таким чином, тепер міськрада має прореагувати та розглянути дану петицію.

Додамо, петиція з аналогічним текстом з’явилася і на сайті президента України. На поточний момент її підтримали вже понад 15 тис. осіб.

Що цікаво, одночасно на тому ж порталі черкаської міської ради йде збір підписів на петиції з протилежною вимогою. Ініціатори закликають звернутися до уряду і мобільних операторів з пропозицією щодо впровадження пілотного проєкту з розгортання мереж п’ятого покоління в Черкасах. У даній петиції наводяться переваги, які забезпечить зв’язок 5G: вищі показники швидкості передачі даних і охоплення пристроїв, а також можливість поповнення бюджету. Однак ця петиція поки не набрала достатньої кількості голосів для її розгляду міськрадою. На момент підготовки матеріалу зібрано 104 голоси з необхідних 250.

Увага користувачів до роботи базових станцій 5G загострилася після того, як в інтернеті почали поширюватися конспірологічні теорії про те, що цей стандарт зв’язку викликає поширення коронавірусної інфекції COVID-19. Одна з версій звучить так, що хворобу викликає не вірус, а випромінювання 5G. Воно впливає на молекули кисню в організмі, запобігаючи їх взаємодії з гемоглобіном крові. Слід зазначити, що дані ідеї – повністю ненаукові, що не заважає їм знаходити своїх прихильників. Через подібні конспірологічні теорії вже виникали хвилювання і навіть підпали базових станцій мобільного зв’язку.

На сьогодні немає досліджень, які підтверджують негативний вплив випромінювання зв’язку 5G на здоров’я. На сайті Всесвітньої організації охорони здоров’я є питання-відповіді на цю тему:

«До сьогоднішнього дня, після багатьох проведених досліджень не було виявлено шкідливого впливу на здоров’я у зв’язку з технологіями бездротового зв’язку. Висновки про вплив на здоров’я зроблені на підставі досліджень, проведених по всьому радіоспектрі, проте не так багато досліджень були проведені для частини спектра 5G ».

ВООЗ пише про те, що якщо дотримуватися встановлених державами санітарних норм по електромагнітному випромінюванню, ризики для здоров’я не очікуються.

Читайте также:   Європейські вчені винайшли прилад для щасливої ​​старості

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *