У 3 зміни і без вихідних: заводи Sony з випуску сенсорів зображення для камер смартфонів не справляються з попитом

Заводи компанії Sony, що займаються випуском сенсорів зображення для камер мобільних пристроїв, працюють цілодобово, але не в змозі задовольнити весь наявний попит. За словами глави напівпровідникового бізнесу Sony Теруші Симідзу другий рік поспіль компанія змушена не припиняти роботу фабрик на період свят, щоб спробувати впоратися з обсягом замовлень.

При цьому компанія не стоїть на місці й активно розширює виробництво. У цьому фінансовому році Sony більш ніж подвоїть свої капітальні витрати – до $2,6 млрд. Також компанія будує новий завод в Нагасакі, який почне працювати у квітні 2021 року. Однак Теруші Симідзу заявляє, що судячи з того, як йдуть справи, навіть після всіх цих інвестицій в розширення виробничих потужностей ресурсів компанії може бути недостатньо.

Читайте также:   П'ять українських міст потрапили до рейтингу кращих в світі за рівнем якості життя

«Ми змушені вибачатися перед замовниками, тому що ми не встигаємо випускати достатньо продукції», – додав він.

Навіть попри уповільнення ринку смартфонів компанія Sony не встигає задовольняти постійно зростаючий попит на сенсори зображення. Причиною такого розвитку ситуації називається той факт, що зараз в спробі стимулювати продажі виробники смартфонів оснащують свої пристрої ще більшою кількістю камер. Зараз вкрай проблематично зустріти на ринку смартфони з однієї основною камерою. Як правило, пристрої оснащуються двома або трьома модулями камер. Типова конфігурація камери сучасного смартфона включає головний модуль, надширококутний модуль і додатковий сенсор для оцінки глибини сцени, що знімається. У деяких моделях середнього і топового сегментів вже встановлюються і по чотири основних камери. Це збільшення кількості фотосенсорів в одному смартфоні й призводить до постійно зростаючого попиту на датчики зображення і підстьобує продажі продукції Sony.

Читайте также:   Побили рекорд: в Украине подорожали мясо и яйца

Як результат, напівпровідниковий напрямок став найприбутковішим сегментом бізнесу Sony після PlayStation. У другому фінансовому кварталі прибуток цього напрямку збільшився майже на 60%, а в нинішньому третьому фінансовому кварталі компанія збільшила прогноз прибутку на 38%. Sony прогнозує, що уторгування від напівпровідникового підрозділу збільшиться на 18%, при цьому на датчики зображення буде припадати близько 86% всього доходу.

У травні цього року Sony заявила, що вона одноосібно контролює 51% ринку (за обсягами доходів) сенсорів зображення, а до 2025 фінансового року націлюється на рівень 60%. За оцінками Симідзу, тільки в цьому році частка Sony виросла на кілька процентних пунктів.

Нагадаємо, нещодавно на дефіцит об’єктивів для камер смартфонів скаржився глава виробника оптичних лінз Genius Electronic Optical (GSEO). Він теж в якості основної причини такої ситуації називав збільшення кількості камер в смартфонах.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *