Tesla у Німеччині: Ілон Маск готується підкорити Європу

Оголошуючи про запуск Gigafactory 3 у Шанхаї (це перший завод Tesla за межами США) засновник і глава Tesla Ілон Маск пообіцяв незабаром повідомити точне місце розташування європейської Gigafactory 4, де будуть збиратися Model 3 і Model Y. І ось недавно Маск назвав місце розташування четвертої гігафабрики – поблизу Берліна.

Насамперед на Gigafactory 4 компанія планує налагодити виробництво компактних кросоверів Model Y, а потім, як ми дізналися з недавнього звіту, і седанів Model 3, які почали продаватися в Європі на початку року. Як відомо, зараз Tesla планує почати серійний випуск Model Y на заводі у Фрімонті до літа 2020 року, так що раніше цього часу Gigafactory 4 не запрацює. Імовірно, будівництво Gigafactory 4 почнеться на початку 2021 року, а вже в кінці підприємство буде введено в дію. Важливо уточнити, що на Gigafactory 4 будуть випускати і електродвигуни, і акумуляторні батареї для автомобілів Tesla.

Читайте также:   Японцы хотят построить деревянный небоскреб

Gigafactory 4 дозволить не тільки знизити логістичні витрати на доставку готових електромобілів і прискорить відвантаження машин замовникам, але і потенційно дозволить скоротити собівартість (не доведеться платити митні збори), хоча це не обов’язково означає зниження ринкової ціни для покупця, хіба що в перспективі. Також будівництво нового заводу, як і скрізь і завжди, це інвестиції в економіку і нові робочі місця. На жаль, поки ніяких подробиць з цього приводу немає. Але ось місцевому виробнику Volkswagen, який не особливо-то і поспішає з випуском електричних моделей, явно пора міняти стратегію і прискорюватися. У Volkswagen і зараз якось не дуже виходить конкурувати з Tesla, і якщо керівництво не вживатиме ніяких кроків, то ця повільність може зіграти з легендою німецького автопрому злий жарт.

Читайте также:   Технологічне повноліття: пошукова система Google святкує 21-річчя

Крім заводу Tesla побудує в Берліні ще й науково-дослідний центр, оскільки, як вважають в компанії, берлінські традиції в сфері мистецтва – одні з найсильніших у світі.

Вимальовується цікава закономірність в стратегії Tesla – зарубіжні виробництва орієнтовані на випуск масових моделей Model Y і Model 3, тоді як нові для себе автомобілі компанія Ілона Маска воліє випускати на батьківщині. Мова про вже анонсовані Tesla Roadster 2 і Tesla Semi, а також пікапі Tesla Cyber ​​Truck, чия презентація відбудеться вже наступного тижня. Раніше Маск також говорив про плани побудувати підприємства Tesla на кожному континенті.

Залишається додати, що в кінці 2016 року Tesla купила німецького виробника промислових роботів Grohmann Engineering, щоб швидше вийти на обсяги виробництва до 500 тис. Автомобілів в рік. План за підсумками нинішнього року – від 360 тис. До 400 тис. Тобто, в наступному році Tesla цілком може досягти цієї мети, хоча спочатку планувала зробити це ще в 2018 році.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *