SpaceX запросила дозвіл на перший орбітальний запуск Starship

Він може відбутися вже через місяць

Розробка повністю багаторазової двоступеневої ракети SpaceX, здатної доставляти вантажі і людей на Місяць і Марс, рухається семимильними кроками. Здавалося б, тільки «вчора» пройшли перші льотні випробування тестового Starhopper з підйомами на висоту 20 і 150 м, а зараз SpaceX знаходиться в кроці від запуску прототипу Starship для орбітальних випробувань. Як відомо, прямо зараз дві різні команди інженерів SpaceX у Флориді і Техасі створюють прототипи другого ступеня, які вже будуть конструкційно близькими до експлуатаційної версії.

На цьому тижні SpaceX подала заявку у Федеральну комісію із зв’язку США (FCC), щоб отримати дозвіл на орбітальний запуск Starship. Після того, як про це стало відомо, Ілон Маск підтвердив, що SpaceX дійсно готується до запуску.

Читайте также:   Рентгенівський знімок показав, як працює кнопка камери в чохлі Smart Battery Case для iPhone

В рамках цього запуску один з прототипів Starship, що розробляються зараз, повинен піднятися на висоту 20 кілометрів і приземлитися назад на космодром.

За кілька днів до цього інший регулятор (Федеральне управління цивільної авіації США, FAA) видав SpaceX дозвіл на розширення споруджуваного космодрому SpaceX в селі Бока-Чіка недалеко від міста Браунсвілл в південній частині Техасу заради запусків Starship. SpaceX ніколи не намагалася приховати розробку прототипу, виставленого на загальний огляд. Маск пообіцяв розповісти нові деталі 28 вересня. Цілком ймовірно, що в цей день нам покажуть повністю готовий прототип Starship для орбітальних випробувань. Зараз SpaceX націлюється на запуск в середині жовтня, орієнтовно, 13 жовтня.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *