Roborace провели перші у світі перегони безпілотних автомобілів

В Іспанії на треку Monteblanco відбулися перші у світі перегони безпілотних автомобілів. У змаганнях взяли участь дві команди.

Як повідомляється, у якості болідів виступали стандартизовані безпілотні автомобілі DevBot 2.0, розроблені організаторами перегонів — компанією Roborace. Ці електромобілі потужністю 402 кінські сили здатні розвивати швидкість до 320 км/г. Вони управляються бортовим комп’ютером на основі процесора Nvidia Drive PX 2 без абсолютної участі людини. Для навігації таке авто використовує цілий арсенал засобів: п’ять лідарів, два радари, 18 ультразвукових датчиків, шість камер, два оптичних датчики швидкості та супутникове позиціювання.

Оскільки обидві команди використовували однакові машини, завданням учасників була розробка найефективніших керуючих алгоритмів. Всього перегони включали вісім кіл. Між собою змагалися британська команда Arrival і команда Технічного університету Мюнхена. Перемогу здобув перший колектив.

Читайте также:   Ідеальний консультант: як чат-боти допомагають у розвитку бізнесу

Як зазначає видання New Atlas, через обмеження перегони вийшли не надто видовищними. Автомобілі їхали досить швидко, але без елемента людського ризику і майстерності водіння все виглядало досить сухо, розмірено і передбачувано. Залишається сподіватися, що з часом такі заїзди наберуть гостроти, властиву перегонам за участю пілотів.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *