Ринкова капіталізація Apple досягла $2 трлн

Apple стала першою американською компанією, чия ринкова капіталізація досягла рівня $2 трлн. Слід зазначити, що попередній важливий рубіж капіталізації в $ 1 трлн був подоланий приблизно 2 роки тому – на початку серпня 2018 року. Таким чином, за 24 місяці ринкова вартість компанії зросла у 2 рази.

У світовому масштабі Apple не є першою компанією, що досягла капіталізації в $2 трлн. Першою це зробила Saudi Aramco зі штаб-квартирою в Саудівській Аравії, яка є газовим і нафтовим гігантом. У грудні 2019 року Saudi Aramco ненадовго досягла позначки в $2 трлн, але з того часу капіталізація впала нижче цієї цифри через коливання курсу її акцій. 4 серпня 2020 року Apple перевершила її як найдорожчу компанію у світі.

Читайте также:   Мільйони постів в Instagram і Facebook видалили за порушення правил

19 серпня 2020 року, вартість акцій компанії Apple подолала позначку $467,77, що і дозволило Apple досягти капіталізації в $2 трлн. Але в майбутньому при зниженні ціни акцій ринкова вартість компанії може впасти нижче цього рівня.

Вартість акцій Apple коливалася протягом багатьох років, але у 2020 році їх ціна збільшилася більш ніж на 50%, попри загальний економічний спад, викликаний пандемією COVID-19. Акції компанії з початку червня росли в середньому на 3,5% щотижня. А після публікації останнього рекордного фінансового звіту в липні вартість цінних паперів різко зросла.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 24

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *