Reuters: ЄС взявся за розслідування методів збору даних Google

За даними видання Reuters, європейські антимонопольні органи проводять «попереднє розслідування» щодо методів збору даних компанією Google. Тобто, так, європейський антимонопольники знову взялися за пошукового гіганта.

У документі, який потрапив у розпорядження інформаційного агентства, інформації про це небагато, проте з його змісту стало ясно, що основна увага приділена локальному пошуку, рекламі (включаючи таргетинг оголошень), службам авторизації, веб-браузерів і інших сфер діяльності компанії. Іншими словами, розслідування охоплює практично весь основний бізнес Google.

Раніше пошуковий гігант заявляв, що використовує дані для поліпшення своїх послуг і надає користувачам засоби управління особистою інформацією, включаючи можливість видалення всіх даних. Нове розслідування зовсім не означає, що ЄС напевно відкриє чергову антимонопольну справу проти Google. До цього Єврокомісія виписала штрафів компанії на суму понад 8 млрд євро за різні порушення антимонопольного законодавства. Нікого не здивує, якщо і на цей раз Єврокомісія виявить проблеми, пов’язані з методами збору даних компанією Google, особливо коли регулюючі органи окремих європейських країн вже штрафували Google за порушення GDPR.

Читайте также:   Продаешь дом - плати налоги!

У 2017 році Єврокомісія визнала Google винною в маніпулюванні пошуковою видачею з метою просування власних інтернет-сервісів і призначила штраф в € 2,42 млрд. Потім в 2018 році Єврокомісія оштрафувала Google на рекордну суму в € 4,34 млрд за зловживання домінуючим становищем Android. Обидва штрафи зараз оскаржуються Google в Європейському суді загальної юрисдикції.

Вже на початку 2019 року Google оштрафували в Європі на € 1,49 млрд за блокування конкуруючих рекламодавців.

Антимонопольні розслідування щодо Google ведуться також в США, Індії та Італії.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *