Polestar побудував у Китаї завод для виробництва електромобілів (фото, відео)

Автовиробник Polestar, який належить Volvo Car Group і Zhejiang Geely Holding, побудував в Ченду (Китай) завод, на якому буде збирати всі свої моделі, включаючи карбонове гібридне купе Polestar 1, «батарейний» седан Polestar 2 і майбутній електричний позашляховик Polestar 3.

Новий завод був побудований за проектом відомої архітектурно-дизайнерською компанією Snøhetta, при цьому комплекс складається з центру обслуговування клієнтів, випробувального полігону та заскленого атріуму, з якого відкривається панорамний вид на заводський цех.

Електромобілі Polestar будуть офіційно доступні для покупки в США, Канаді, Китаї, Німеччині, Бельгії, Швеції, Норвегії, Нідерландах і Великобританії, при цьому збирати їх будуть виключно в Китаї.

Виробництво першої моделі вже стартувало і перші покупці отримають її вже до кінця поточного року. Компанія розраховує збирати близько 500 примірників Polestar 1 на рік і 1500 штук протягом трирічного циклу, бо мова йде про преміальні моделі вартістю € 130,000- € 150,000 ($ 160,000- $ 185,000).

Читайте также:   Електромобіль Porsche Taycan розійшовся тиражем понад 10 тис. одиниць, з такими темпами до кінця року обсяг продажів може вирости до 25 тис

Відзначимо, що дводверне чотиримісне купе Polestar 1 являє собою підключається гібрид з сумарною потужністю 600 к.с. і обертовим моментом 1000 Нм. Дволітровий бензиновий двигун приводить в рух передні, а пара електродвигунів — задні колеса. Від батареї місткістю 34 кВт·год гібрид може проїхати до 150 км в повністю електричному режимі — це рекорд для серійних гібридних автомобілів.

У свою чергу електричний седан Polestar 2 отримав пару електродвигунів потужністю 300 кВт і батарея на 78 кВт·год, яка забезпечує запас ходу 500 км по циклу WLTP. Стартовий цінник складе € 59,900 для Європи та $ 63,000 для США ($ 55,500 після пільг), через 12 місяців після початку продажів електромобіль можна буде придбати за ціною від € 39,900.

Читайте также:   Запуск надважкої ракети Falcon Heavy (STP-2) від SpaceX

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *