Після невдалого лютого продажі смартфонів у Китаї злетіли на 241% (до 21,8 млн штук), а обсяг реалізованих Apple iPhone зріс уп’ятеро

У лютому світові постачання смартфонів, як відомо, скоротилися до мінімального значення за всю історію через пандемію коронавіруса; і китайський ринок, який є найбільшим у світі, в лютому впав сильніше інших. І ось зараз прийшла свіжа статистика за підсумками березня, яка вказує, що найбільший ринок смартфонів знову піднявся настільки ж швидко, як впав.

У свіжому звіті китайської академії інформаційних і комунікаційних технологій (CAICT) говориться, що в березні загальні постачання смартфонів у Китаї виросли на 241%, досягнувши 21,8 мільйона одиниць. Так, це на 23% нижче за показник річної давності, але результат досить непоганий на тлі нинішньої ситуації.

Окремо є дані по постачанню смартфонів Apple iPhone, які в березні виросли на вражаючі 416% в порівнянні з лютим і склали близько 2,5 млн штук. Даних по інших гравцях немає, але не так давно глава Xiaomi запевняв, що ринок Китаю вже відновився до 80-90% від нормального рівня.

Також укладачі звіту вказують кількість відвантажених за місяць смартфонів з підтримкою 5G – 6,2 млн, що на 161% більше лютневого показника. На моделі 5G довелося 27% від всіх постачань смартфонів. Завдяки хорошим продажам iPhone частка моделей Android в загальній структурі скоротилася з 92% до 88%.

Галузеві спостерігачі відзначають, що ланцюжок постачання Apple прийшов у норму і новий iPhone 9 (SE 2), якого всі вже зачекалися, дебютує в якнайближчий час.

Читайте также:   NASA створило карту покладів марсіанського льоду, яка повинна визначити місця висадки людей

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *