Підліток з Австралії зламав сервери Apple в надії отримати роботу в компанії

Неповнолітній австралієць двічі зламав сервери Apple, вперше – у віці 13 років. Хлопець хотів отримати роботу в компанії, але поки що отримав лише випробувальний термін за рішенням суду.

Ім’я молодого хакера не розкривається, уточнюється лише, що він живе в Аделаїді. Як повідомляє Australian Broadcasting Corporation (ABC), підліток вперше зламав сервери Apple в грудні 2015-го, потім зробив це знову на початку 2017 року. Діяв він не один – йому допоміг інший тінейджер з Мельбурна. Австралійцю вдалося завантажити внутрішні документи компанії і «інші дані», які саме, не розкривається.

У суді було відзначено, що юний хакер виявив «високий рівень підготовки» в сфері інформаційних технологій. Підліток створив підроблені дані і зумів обдурити системи захисту Apple, які прийняли його за одного із співробітників компанії.

Читайте также:   Як у кіно: одесит придумав революційний гаджет для камери

Адвокат австралійця Марк Твіґґс стверджував, що його підзахисний не здогадувався про те, що його дії спричинять серйозні наслідки: «Коли це почалося, йому було 13 років. Він сподівався, що, коли це відкриється, йому запропонують працювати в компанії». За словами адвоката, на таку думку підлітка навів аналогічний випадок в Європі, коли зломщика дійсно взяли в Apple.

Суд в результаті відпустив молодого хакера під заставу в 500 австралійських доларіві з умовою гарної поведінки протягом дев’яти місяців. «Використовуй свої таланти для добрих справ, а не для злих», – повчала підлітка суддя.

В Apple відмовилися від коментарів після вироку і послалися на свій старий прес-реліз: тоді компанія стверджувала, що її фахівці зафіксували злом, обмежили дії зловмисника і звернулися в правоохоронні органи. ABC зазначає, що Apple в результаті двох зломів систем не понесла фінансових втрат, інтелектуальна власність компанії також не постраждала.

Читайте также:   Акції Tesla виросли до історичного максимуму - $420

Спільник підлітка з Мельбурна був також засуджений до випробувального терміну ще у вересні минулого року, пише Gizmodo. Під час обшуків на його комп’ютері знайшли папку з 90 Гбайт вкрадених файлів.

Читайте також: ІЛОН МАСК ЗАЯВИВ, ЩО КОНЦЕПЦІЯ ЦИЛІНДРІВ О’НІЛА, ЯКУ ПІДТРИМУЄ ДЖЕФФ БЕЗОС, НЕ МАЄ СЕНСУ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *