Патентне відомство США вирішує, чи може штучний інтелект володіти контентом, який він створює

Відомство по патентам і товарним знакам США (USPTO) планує з’ясувати, чи може штучний інтелект володіти тим, що створює і просить громадськість висловити свою думку з цього приводу. Результати опитування можуть вимагати внесення змін до закону про авторське право.

На поточний момент відомство збирає інформацію про вплив штучного інтелекту на авторське право, торгову марку та інші об’єкти інтелектуальної власності. Для цього були підготовлені 13 питань, починаючи з того, що відбувається, якщо ШІ створює твір, що порушує авторське право, і закінчуючи тим, чи дозволено використовувати контент, захищений авторським правом, для навчання ШІ.

Найголовніше питання полягає в тому, чи можна вважати авторським твором те, що створюється штучним інтелектом без участі людини. Якщо немає, то який ступінь участі людини «буде або повинно бути достатньою для того, щоб твір відповідав закону про захист авторських прав?».

Читайте также:   У Пентагоні розглядають ідею створення компактної автономної космічної станції

Інші питання стосуються того, чи повинна компанія, що авчає ШІ, володіти створеним контентом, і чи повинні автори бути визнаними за такий вид використання їх творів. USPTO, яке консультує уряд з питань авторського права, часто проводить опитування серед людей. В даному випадку відповідей на поставлені питання немає в законодавстві жодної країни світу, але проблема існує. Ситуація трохи прояснюється, коли розглядається якийсь продукт на основі ШІ, де людині доводиться брати участь для формування кінцевого результату.

У практиці Управління з авторських прав є рекомендації, в яких йдеться про те, що на твори, створені машиною без творчої участі або втручання людини, авторське право не поширюється. Але, схоже, USPTO вважає, що цього визначення недостатньо, оскільки робота ШІ стає все більш складною.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 1439

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *