Нове дослідження показує, що існування ранніх галактик було вкрай нетривалим

Можна припустити, що галактики в ранньому Всесвіті продовжують формуватися, але це не завжди так. Дослідники з Інституту Нільса Бора і Національної астрономічної обсерваторії Японії провели спостереження за найдальшою галактикою, що вмирає (з сильно зниженим зореутворення), відомою на сьогодні. Вона знаходиться на відстані близько 12 млрд світлових років від нас.

Спостереження показало, що ядро ​​галактики сформувалося вже через 1,5 млрд років після Великого вибуху, приблизно на 1 млрд років раніше, ніж було відомо раніше. Щоб з’ясувати це, команда вчених використовувала дані телескопа Кека на Гаваях і системи телескопів Very Large Telescope, розташованих в Чилі. Результати дослідження не надто далекі від того, що пророкувало останнє комп’ютерне моделювання Всесвіту, але цього достатньо, щоб змусити астрономів переосмислити й скорегувати своє розуміння ранніх днів існування Всесвіту.

Читайте также:   Наздогнати і перегнати Китай: Трамп поспішає з впровадженням 5G

Дослідники очікують побачити в найближчому майбутньому іншу модель формування Всесвіту, а космічний телескоп Джеймса Вебба (коли буде введений в експлуатацію) повинен в цьому допомогти. Вчені сподіваються, що він надасть набагато більше інформації, а його дані допоможуть визначити, чи була ця галактика, що вмирає винятком з правил або однією з багатьох у Всесвіті.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *