«Нарешті гіперлуп!»: Укрзалізниця збирається запустити потяги зі швидкістю 350 км/год між Києвом, Львовом, Одесою та Харковом

Голова правління АТ «Укрзалізниця» Володимир Жмак в ефірі одного з українських телеканалів заявив, що в компанії розглядають амбітний проєкт швидкісного руху поїздів зі швидкістю близько 300-350 км/год. Наразі проєкт активно обговорюється всередині компанії і серед зацікавлених учасників, також здійснюється пошук інвесторів.

Як розповів Володимир Жмак, спочатку швидкісні поїзди виведуть на маршрути Київ – Львів, Київ – Харків, Київ – Одеса.

«Для цього нам потрібні інвестиції, самі ми цей проєкт не потягнемо, тому потрібен інвестор, який зацікавлений в концесійному підході», – розповів керівник Укрзалізниці.

Він також додав, що концесія – це єдиний інструмент, який дозволить залучити великих міжнародних фінансових гравців для реалізації проєкту швидкісного руху поїздів. І першим кроком повинна стати концесія вокзалів. Наразі мова йде про 7 вокзалів, можливо, до них також приєднається Львів.

В Укрзалізниці припускають, що концесія залізничних вокзалів дозволить перетворити їх у великі торгові центри, так що це вже не будуть просто зали для очікування потягів.

«Для пасажирів і для Укрзалізниці на вокзалі потрібна колія, зал очікування і два офіси для продажу квитків. Все інше буде торговим центром. Ми хочемо зробити вокзали за європейським зразком, коли до 60% відвідувачів вокзалів не є пасажирами, а приходять туди, як в торговий центр», – резюмував Володимир Жмак.

Читайте также:   Нобелівську премію з економіки присудили за роботу над теорією нових аукціонів

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *