Китай отримав зразки з Місяця

Вперше за 44 роки вдалося роздобути матеріали з супутника Землі

Китайський космічний апарат “Чан’е-5” успішно зібрав ґрунт і породу з Місяця. Він успішно пробурив супутник Землі на глибину два метри, дістав звідти зразки й запакував їх у контейнер для майбутньої відправки на Землю, повідомило Національне космічне управління Китаю (CNSA).

Очікується, що всього дослідний космічний апарат Китаю пропрацює близько двох днів в регіоні на північ від Пік Рюмкера. За даними Китайського національного космічного управління, після завершення наземних операцій він доставить на Землю близько 2 кілограмів місячних зразків в середині грудня – через 44 роки після того, як останні матеріали з Місяця потрапили на Землю.

Читайте также:   Під час карантину українці одружувалися в шість разів частіше, ніж розлучалися

“Чан’е-5” став третім космічним кораблем, що успішно приземлився на Місяці у 21 столітті. Два інших – “Чан’е-3” і “Чан’е-4” – також були з Китаю.

Найбільший і складний місячний зонд “Чан’е-5” був запущений важким ракетоносієм “Чанчжен-5” 24 листопада з космодрому Веньчан в провінції Хайнань, виконавши першу у світі з 1976 року місію по поверненню місячних зразків на Землю. Космічний корабель складається з чотирьох компонентів: орбітального апарату,  апарату, що спускають, висхідного пристрою і капсули.

Якщо місія буде успішною, Китай стане третьою країною, яка привезе зразки з Місяця після США і колишнього СРСР.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *