Каліфорнійський стартап представив електричний гіперкар Elation Freedom

Молодий американський стартап Elation Hypercars з Каліфорнії вирішив кинути виклик європейському виробнику електричних гіперкарів Rimac, запропонувавши свій варіант подібної моделі, на ім’я Elation Freedom.

Модель зібрана на основі легкого монокока з вуглецевого волокна (вага стартує з позначки 1650 кг, що досить мало для батарейного автомобіля) і може оснащуватися трьома або чотирма електродвигунами. У першому випадку сумарна потужність рухової установки становить 1040 кВт (1427 к.с.), у другому – 1400 кВт (1903 к.с.), при цьому в обох випадках реалізований повний привід з векторизацією крутного моменту.

В результаті електромобіль розганяється до 420 км/год (260 миль/год), набираючи перші 100 км всього за 1,8 секунди. Базова батарея ємністю 100 кВтг забезпечує запас ходу в 480 км (300 миль), покращений модуль на 120 кВтг – 640 км (400 миль).

Читайте также:   Не страшны ни дождь ни слякоть: компания Ford показала испытательный полигон для своих авто

Розробники гіперкара Elation Freedom черпали натхнення у гоночних автомобілів, тому в конструкції використовуються рішення, типові для спортивних автомобілів. Наприклад, просунута підвіска і активна аеродинаміка дозволяє проходити повороти з бічним прискоренням 2G, а двері в форматі «крила чайки» полегшують посадку в салон. Двомісний салон оброблений шкірою, карбоном, металом і дорогоцінними каменями, при цьому творці приділяють особливу увагу персоналізації і процесу вибору всіх деталей інтер’єру.

Показово, що для «петролхедів» компанія також пропонує ДВС-варіант моделі, на ім’я Elation Freedom Iconic Collection, оснащений 5,2-літровим бензиновим двигуном V10 з потужністю 750 к.с. (552 кВт). За рахунок відмови від батарей і чотирьох електродвигунів маса цієї версії знижена до 1300 кг.

Читайте также:   В Естонії понад 43 % виборців проголосували онлайн

Розробники автомобіля вже приймають попередні замовлення, при цьому вартість електричної версії Elation Freedom стартує від $2 млн, а бензинової версії Elation Freedom Iconic Collection – з $2,3 млн.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *