Японці тестують поїзд-кулю Alfa-X

Надшвидкісний поїзд здатен розганятися до 400 км/год.

Минулого тижня японська залізнична компанія East Japan Railway приступила до тестування нового покоління високошвидкісного поїзда Сінкансен, також відомого як поїзд-куля. Новий пасажирський експрес під назвою Alfa-X, розроблений спільно компаніями Kawasaki Heavy Industries і Hitachi, здатний розвивати швидкість до 400 км/год. Склади на базі Alfa-X будуть обслуговувати маршрути на лінії Хоккайдо-Сінкансен, що з’єднує Тохоку і Хоккайдо, причому в разі експлуатаційних примірників швидкість буде обмежена поеазником 360 км/год. До моменту введення в експлуатацію (це станеться тільки в 2030 фінансовому році) буде виконувати тестові нічні рейси двічі на тиждень між станціями Сендай і Сін-Аоморі.

Головною відмінною рисою швидкісного експреса Alfa-X є витягнута носова частина, яка знижує аеродинамічний опір і пом’якшує звуковий удар при проходженні через тунелі. Власне, саме завдяки такій незвичній конструкції зі сплющеним носом поїзд здатний розвивати настільки великі швидкості. Як зазначає DesignBoom, у випробуваннях візьмуть участь два варіанти з довжиною носа 22 та 16 м відповідно.

Читайте также:   Терміново міняйте пароль: виклали дані людей, які користувалися сімома VPN-сервісами

Ще одна особливість Alfa-X – повітряні гальма на даху, які доповнюють магнітні гальма, розташовані на нижній частині.

Після введення в експлуатацію Alfa-X стане найшвидшим поїздом-кулею в своєму класі серед звичайних швидкісних залізничних експресів. Але абсолютним рекордсменом йому не стати, оскільки це звання зараз належить шанхайському маглеву (це особливий тип поїздів, утримуваний над полотном дороги, який рухається і керований силою електромагнітного поля). Шанхайський маглев здатний розвивати максимальну швидкість 431 км/год.

Як зазначає Bloomberg, Японія також будує власну гілку на магнітній подушці з Токіо до Нагою з поїздами, здатними розвивати швидкість 505 км/год. Але її введення в експлуатацію очікується тільки в 2027 році.

Читайте также:   Xiaomi влаштувала масштабний розпродаж з нагоди потрапляння в Fortune Global 500

Читайте також: AMD СПІЛЬНО З CRAY АНОНСУВАЛА БУДІВНИЦТВО НАЙПРОДУКТИВНІШОГО СУПЕРКОМП’ЮТЕРА В СВІТІ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 512

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *