Ілон Маск влаштував перегони між Тesla у підземному тунелі Loop та на поверхні

Експерти назвали експеримент не зовсім об’єктивним

Підприємство з прокладання тунелів The Boring Company опублікувало відео, на якому два автомобіля Tesla змагаються в подоланні двокілометрового відрізка – при цьому один електрокар рухається по вулицях Лос-Анджелеса, а інший – по тунелю Loop. Результат гонки передбачуваний: Tesla всередині тунелю долає дистанцію набагато швидше автомобіля, що їде по місту – до фінішу тунелю машина добирається раніше, ніж «верхній» електрокар їде з першого світлофора.

The Verge відзначає, що механізм переміщення автомобіля по вузькому тунелю змінився з часу попередньої демонстрації Loop: відтепер машині не потрібні бічні стабілізуючі колеса – з усім управляється автопілот. При цьому від пасажира потрібна абсолютна довіра до алгоритмів автономного водіння, адже електрокар набирає швидкість понад 200 км/год. Це набагато швидше, ніж раніше. Крім того, судячи з відео, автомобіль в тунелі тепер набагато менше трясе.

Читайте также:   Кабмін схвалив законопроект про підвищення рівня прожиткового мінімуму до 4200 гривень

Разом з тим, незважаючи на непоганий піар-потенціал, дане випробування не можна назвати об’єктивним, вказує, в свою чергу, видання Electrek.

Справа в тому, що в експерименті по підземній трасі їхав лише один електрокар, тоді як в реальності бажаючих скористатися тунелем буде багато, і як наслідок, на в’їзді в Loop може виникнути пробка. Те ж саме стосується і виїзду.

Electrek в зв’язку з цим підкреслює, що симуляція повноцінного транспортного потоку сказала б про перспективи підходу The Boring Company набагато більше, ніж черговий «піар-трюк Маска». При цьому в минулому році таку симуляцію компанія вже проводила – але її не показали громадськості, оскільки, за словами Маска, «вона була недостатньо хорошою».

Читайте также:   В правительстве определились с уровнем прожиточного минимума и минимальной зарплаты в будущем году

Читайте також: МІНІСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ США ПІДТРИМАЛО НОВИЙ ПРОЕКТ LOOP ДЛЯ АВТОМОБІЛІВ TESLA

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *