Huawei офіційно прокоментувала ситуацію з Google і Android, які припинили співпрацю з компанією

Лічені години назад стало відомо, що Google, а також три напівпровідникових гіганта (Intel, Qualcomm і Broadcom) припиняють співпрацю з китайською компанією Huawei, що впала в немилість уряду США. І ось зараз Huawei зробила офіційну заяву щодо ситуації, що склалася в контексті припинення співпраці з Google і виключенням зі списку ліцензованих виробників пристроїв під управлінням ОС Android. Нижче наводимо повний текст заяви в перекладі на українську мову.

«Huawei зробила величезний внесок у розвиток і зростання популярності Android по всьому світу. Будучи одним з ключових глобальних партнерів Android, ми тісно співпрацювали з розробниками цієї open-source платформи з метою створення екосистеми, що приносить користь як звичайним користувачам, так і всієї галузі.

Читайте также:   Как финансовые технологии становятся карманными в Украине

Huawei продовжить випускати оновлення системи безпеки і надавати післяпродажне обслуговування всього модельного ряду смартфонів і планшетів Huawei і Honor, включаючи продані покупцям і відвантажені на світовий ринок примірники.

Ми також продовжимо створювати безпечну і стійку екосистему програмного забезпечення, щоб забезпечити найкращі враження від використання продуктів компанії для користувачів по всьому світу».

На жаль, перша заява виявилася дуже абстрактною і залишає більше питань, ніж відповідей. Єдине важливе з неї, так це підтвердження, що всі смартфони Huawei і Honor продовжать отримувати оновлення безпеки і післяпродажне обслуговування. Але в цьому не було ніяких сумнівів і після офіційної заяви Google. Цілком можливо, що в останньому абзаці під «безпечною і стійкою екосистемою програмного забезпечення» мається на увазі мобільна ОС власної розробки, про яку ми вже чули не раз. У той же час зовсім незрозуміло, яким саме чином Huawei планує вирішувати саме головну проблему – відсутність Google Play і фірмових сервісів Google. За великим рахунком, без Google Play і фірмового пакета ПЗ ОС Android, операційна система від бренду буде мало чого варта.

Читайте также:   С ветерком: поезд Hyperloop One разогнался до 300 км/час (видео)

Читайте також: FACEBOOK, TWITTER, GOOGLE, YOUTUBE, AMAZON, MICROSOFT ЗУСТРІЛИСЯ В ПАРИЖІ ДЛЯ ПІДПИСАННЯ ДОКУМЕНТУ ПРОТИ ПОШИРЕННЯ НАСИЛЬСТВА В ІНТЕРНЕТІ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *