Facebook розробляє власну операційну систему, щоб знизити залежність від Android і Google

Проект очолив автор Windows NT

Видання The Information з’ясувало, що Facebook розробляє власну операційну систему, яка допоможе знизити залежність компанії від Google Android. Нова ОС розробляється з нуля, при цьому проект очолив Марк Луковський – колишній працівник Microsoft і співавтор операційної системи Windows NT.

Відкритої інформації про нову ОС Facebook практично немає, проте джерело запевняє, що вона буде використовуватися на всіх «залізних» проектах компанії, на кшталт шоломів віртуальної реальності Oculus або розумних дисплеїв Portal. В даний момент ці пристрої працюють під управлінням модифікованих версій мобільної ОС Android.

Інформацію про розробку власної ОС побічно підтвердив глава підрозділу Facebook AR / VR Фікус Кіркпатрік (Ficus Kirkpatrick), який заявив, що майбутні апаратні розробки його відділу не потребуватимуть програмного забезпечення від Google, що знизить або повністю прибере залежність від даної компанії.

Читайте также:   Забирайся з дороги: робот-коп нагрубив і не допоміг людині

У свою чергу глава Hardware-відділу Ендрю Босворт (Andrew Bosworth) заявив, що не думає, що може довіряти важливі розробки ринку або конкурентам, тому Facebook збирається зробити все сам.

У тому ж інтерв’ю Босворт розповів, що Facebook працює над окулярами доповненої реальності (AR). Проект з кодовою назвою Orion буде представлений не раніше 2023 року і до цього часу у компанії напевно буде готова власна ОС. Однією з цікавих особливостей AR-окулярів Facebook повинен стати нейроинтерфейс, який дозволить управляти очками за допомогою думок.

Очевидно, що Facebook хоче встати на одну сходинку з компаніями Apple і Google, які повністю контролюють свої апаратні і програмні платформи, що дозволяє їм не тільки оптимізувати роботу пристроїв, але і не переживати з приводу витоків важливої ​​інформації.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *