Facebook і Google дозволять співробітникам працювати віддалено до кінця 2020 року

Компанія Facebook дозволить більшості своїх співробітників продовжувати працювати з дому до кінця 2020 року. При цьому компанія не планує відкривати більшість офісів до 6 липня. Цю інформацію спочатку озвучив генеральний директор Марк Цукерберг, а потім підтвердив прессекретар Facebook.

Компанія заявила, що таке рішення було прийнято під впливом багатьох факторів, в тому числі інформації від органів охорони здоров’я, таких як Центри з контролю за захворюваннями і Університет Джонса Хопкінса, а також рекомендацій уряду. Каліфорнія поступово починає пом’якшувати деякі правила соціального дистанціювання в рамках багатоетапне процесу.

Співробітники Facebook працюють з дому з березня, і компанія заявила, що буде продовжувати виплачувати зарплату на погодинній основі співробітникам, які, можливо, не зможуть працювати через скорочення штатів, закриття офісів або хворобу.

Минулого місяця Марк Цукерберг оголосив, що Facebook до червня 2021 року скасовує офлайн заходи, в яких повинні брати участь більш ніж 50 осіб, включаючи конференцію Oculus Connect VR. Спочатку планувалося її проводити восени 2020 року, але тепер вона буде проводитися тільки в режимі онлайн. Попри те, що деякі співробітники не можуть виконувати роботу віддалено, Цукерберг ще в квітні сказав наступне:

«В цілому, ми не очікуємо, що всі повернуться в наші офіси протягом деякого часу».

Інший технологічно гігант – компанія Google – також дозволить більшості своїх співробітникам працювати з дому до кінця 2020 року. На роботу в офіси повернуться лише деякі працівники пошукового гіганта. Частковий вихід на роботу в офіси очікується влітку цього року.

Інформацію про продовження віддаленої роботи до кінця 2020 року повідомив головний виконавчий директор Google Сундар Пічаї в зверненні до співробітників. Про це повідомляють обізнані джерела. Сама компанія Google поки ніяк не коментує цю інформацію.

Що стосується тих випадків, коли співробітникам потрібно буде повернутися на роботу в офіси компанії, то за попередніми даними, це відбудеться приблизно в червні або липні. Очевидно, остаточні терміни повернення до офісної роботи будуть залежати від ситуації з поширенням коронавірусної інфекції та рекомендацій організацій охорони здоров’я.

Не можна виключати, що слідом за Facebook і Google, і інші технологічні компанії також продовжать для багатьох своїх співробітників терміни віддаленої роботи.

Читайте также:   Після невдалого лютого продажі смартфонів у Китаї злетіли на 241% (до 21,8 млн штук), а обсяг реалізованих Apple iPhone зріс уп'ятеро

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *