DxOMark: найкращі камерофони та селфіфони 2019 року

В переддень «чорної пʼятниці» лабораторія DxOMark, яка проводить тестування можливостей камер смартфонів, опублікувала цікавий рейтинг.

За цей рік фахівці DxOMark протестували 31 основну камеру смартфонів різних сегментів (від бюджетних до флагманських моделей) провідних брендів.

Перше і друге місця рейтингу кращих камерофонів DxOMark займають Huawei Mate 30 Pro і Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition (у нас він називається Xiaomi Mi Note 10 Pro). За словами DxOMark, обидва пристрої є відмінним вибором для мобільних фотографів, яким потрібна висока якість фото і відео в будь-яких ситуаціях. Сумарна оцінка у них однакова – 121 бал.

Різниця в якості зйомки, за даними DxOMark, мінімальна, попри різні конфігурації камер і ПО. На думку укладача рейтингу, флагман Huawei демонструє кращі результати при зйомці фото, головним чином завдяки низькому рівню шумів і артефактів. Також Huawei Mate 30 Pro краще підходить для нічної зйомки. Водночас Xiaomi Mi Note 10 Pro завдяки двом «телевикам» нагороджений званням кращого смартфона для зйомки з зумом і отримав вищу оцінку DxOMark за роботу з відео.

Читайте также:   Співзасновник WhatsApp Брайан Ектон провів лекцію для студентів Стенфорду і знову закликав усіх до видалення з Facebook

На третьому і четвертому місцях знаходяться Apple iPhone 11 Pro Max і Samsung Galaxy Note 10+ 5G з однаковою загальною оцінкою – 117 балів. Перший вшанувався звання iPhone 11 Pro Max кращого відеофлагмана, а другий — кращий у категорії ультраширококутного фото. Замикає п’ятірку Samsung Galaxy S10 5G, але ніякого підстатусу в цій моделі немає.

 

Одночасно DxOMark опублікували рейтинг фронтальних камер смартфонів за підсумками 2019 року. DxOMark почали тестування фронтальних камер смартфонів тільки в січні 2019 року. Відтоді фахівці протестували по новому протоколу 25 різних моделей від бюджетних до флагманських.

Абсолютним лідером за сумою балів став Samsung Galaxy Note 10+ 5G, його результат – 99 балів. Укладачі рейтингу назвали його «ідеальним» варіантом для більшості видів селфі-зйомки практично в будь-яких умовах. Друге місце займає ASUS ZenFone 6 з камерою-перевертнем, який лише недавно дістався до України. Замикає трійку призерів Samsung Galaxy S10 5G. Слідом ідуть Samsung Galaxy S10 + і Huawei Mate 30 Pro.

Читайте также:   Instagram обмежив показ публікацій з хештегом #море

Якщо говорити про певні категорії зйомки, найкращим для селфі-відео є Samsung Galaxy Note 10+ 5G, звання кращого селфіфона для подорожей був нагороджений Google Pixel 4 за разючу глибину різкості та хорошу деталізацію об’єктів на задньому плані. Також Google Pixel 4 визнаний кращим для ширококутних групових селфі, а ASUS ZenFone 6 зі своєю камерою-перевертнем — кращий для звичайних автопортретів.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *