Цукерберг, готуйся: співзасновник Wikipedia запустив соцмережу

Схоже, що Джиммі Вейлзу все ніяк не дають спокою лаври Facebook і Twitter, тому співзасновник інтернет-енциклопедії Wikipedia не залишає спроб створити успішну соцмережу. Нещодавно американський інтернет-підприємець запустив черговий проект – WT: Social, розраховуючи, що новий майданчик зможе конкурувати з популярними Facebook і Twitter шляхом якісного контенту, відсутність реклами та «нещадного клікбейту».

У соцмережі WT: Social, яку сам Вейлз називає «божевільним експериментом” не буде реклами — існувати проект буде на пожертви користувачів. Принаймні, так задумано. За словами Вейлза, саме реклама є головною проблемою соцмереж, який будують на ній свою бізнес-модель. В результаті користувачі отримують низькоякісний контент і «нещадний клікбейт».

На відміну від Facebook, де стрічка публікацій формується алгоритмічно — в залежності від кількості лайків, коментарів та інших факторів (як конкретно працюють алгоритми, Facebook не розкриває), у WT: Social буде використовуватися хронологічний порядок. При цьому за аналогією з Facebook користувачі зможуть ділитися посиланнями та обговорюють матеріали на різні теми. У перспективі розробники WT: Social планує додати кнопку, яка дозволить користувачам рекомендувати якісні статті.

Читайте также:   Британські вчені будуть збирати кліматичні дані за допомогою голубів

Зараз доступ до соцмережі можна отримати тільки отримавши запрошення або оформивши пожертвування на підтримку проекту ($ 12,99 в місяць або $ 100 на рік). До теперішнього моменту понад 200 чоловік зробили пожертви на розвиток проекту. В першу чергу WT: Social робить ставку на нішеві спільноти.

Велика частина контенту на сайті доступна для редагування усіма користувачами за аналогією з «Вікіпедією».

На даний момент в команді WT: Social кілька людей, включаючи розробників. За словами Вейлза, з моменту запуску WT: Social в жовтні 2019 року його аудиторія наблизилася до 50 тис. Користувачів. Водночас засновник Вейлз розраховує досягти мети в 50-500 млн користувачів, запевняючи, що соцмережа не передаватиме особисті дані третім особам.

Читайте также:   Во Львовской области построят IT-деревню

Залишається додати, що попередній проект Вейлза – WikiTribune – теж повинен був існувати на пожертвування, нагадує Forbes, але в підсумку витівка провалилася. В останньому повідомленні на WikiTribune йдеться, що проект «переїжджає» на нову платформу WT: Social.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *