Apple видалила з китайського App Store гру Plague Inc. про віруси на вимогу влади

Близько місяця тому, в зв’язку зі спалахом коронавіруса, різко зріс інтерес громадськості до гри Plague Inc. Вона як раз і розповідає про поширення смертоносного вірусу. Як наслідок, цей проект став найбільш високоприбутковою грою у Китаї для iOS. Навіть незважаючи на те, що він був випущений кілька років тому.

Але така ситуація зберігалася недовго. Інтерес користувачів до гри не згас. Як це часто буває в Китаї, в ситуацію втрутилася місцева влада. 27 лютого компанія Apple видалила гру Plague Inc. зі свого магазину додатків App Store в Китаї на вимогу місцевої влади. Про це повідомили розробники гри з компанії Ndemic Creations. За їх словами, гра була видалена, так як вона нібито містить «контент, який адміністрація кіберпростору Китаю порахувала незаконним». При цьому симулятор пандемії знаходився в App Store протягом майже 8 років, і до спалаху нового коронавіируса до нього не було ніяких претензій.

У компанії Ndemic Creations заявили, що будуть докладати всіх можливих зусиль, необхідних для повернення гри в App Store. Розробники при цьому поки не пов’язують безпосередньо блокування й спалах коронавіруса Covid-19.

«Гра була популярна в Китаї багато років. Plague Inc. – складна і розумна симуляція, яка спонукає гравців думати й дізнаватися про реальні проблеми охорони здоров’я.

Нам неясно, чи пов’язано видалення з триваючим спалахом коронавіруса, з яким зіткнувся Китай. Проте, Plague Inc. неодноразово визнавали такі організації, як ЦКЗ, і зараз ми працюємо з найбільшими світовими організаціями, щоб зрозуміти, як ми можемо допомогти в боротьбі з Covid-19 », – йдеться в заяві Ndemic Creations.

Слід зазначити, що в самій грі моделюється найгірший можливий розвиток подій при поширенні вірусу – людство не змогло розробити ліки від хвороби й повністю вимерло.

Читайте также:   Natus Vincere стали переможцями турніру IEM Katowice 2020 по CS:GO

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *