Apple працює над власним пошуковим сервісом, співпраця з Google незабаром може закінчитися

Як повідомляють обізнані джерела, компанія Apple працює над власним пошуковим сервісом, який прийде на зміну пошуковику Google.

Зараз Google платить Apple від $10 млрд до $12 млрд на рік за те, щоб залишатися основним постачальником пошуку в інтернеті на пристроях Apple. І це становить близько 20% доходу Apple від сервісів. Але незабаром ця угода закінчиться, і антимонопольна справа Міністерства юстиції США проти Google може перешкодити її продовженню. Нагадаємо, нещодавно Міністерство юстиції США подало позов проти Google у зв’язку з незаконною монополізацією пошукового і рекламного ринків.

Раніше Apple вже зробила кроки, спрямовані на відмову від використання пошукового сервісу Google. У 2014 році стало відомо про пошуковий бот Applebot, який з того часу сканує інтернет і, як стверджується, недавно значно збільшив швидкість сканування. Крім того, при пошуку на головному екрані iOS 14 компанія Apple почала безпосередньо посилатися на сайти, повністю минаючи Google.

Читайте также:   Депутати придумали обкладати ПДВ електронні сервіси, що надаються закордонними компаніями-нерезидентами

Крім того, близько 3 років тому Apple переманила у Google директора напрямку пошуку і штучного інтелекту Джона Джаннандреа. Зараз він обіймає посаду старшого віцепрезидента зі стратегії машинного навчання і штучного інтелекту в Apple.

Поки неясно, яку форму може прийняти пошукова система Apple. Чи буде це розширений Spotlight на пристроях iOS і OS X або це буде повноцінний сайт, такий як Google.com. Але вже відомо, що на цьому терені Apple може зіткнутися з проблемами. Одна з них буде проявлятися в прихильності компанії до питань приватності. У відкритому листі клієнтам генеральний директор Apple Тім Кук одного разу сказав:

«Наша бізнес-модель дуже проста: ми продаємо відмінні продукти. Ми не створюємо профіль, заснований на вмісті Вашої електронної поштової скриньки або звички перегляду вебсторінок, щоб потім продавати його рекламодавцям. Ми «Не монетизуємо» інформацію, яку ви зберігаєте на своєму iPhone або в iCloud. І ми не читаємо вашу електронну пошту або повідомлення, щоб отримати інформацію для продажу вам».

Читайте также:   На Кировоградщине появилась солнечная электростанция

Незрозуміло, як Apple зможе створити успішну пошукову систему без створення профілів користувачів на основі їхніх звичок і історії переглядів вебсторінок або ж без використання збережених даних клієнтів на iPhone в якості засобу для поліпшення і персоналізації результатів пошуку.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *