Американський гіперкар встановив новий рекорд швидкості для автомобілів

SSC Tuatara тепер офіційно найшвидша серійна машина у світі

Американський гіперкар SSC Tuatara офіційно встановив новий світовий рекорд швидкості для серійних автомобілів, розігнавшись до 460 кілометрів на годину.

Це вже третя спроба встановити рекорд на SSC ​​Tuatara. У жовтні американський гіперкар розвинув швидкість в 532.93 км/год, однак це досягнення поставили під сумнів через специфічний монтаж відео і не зареєстрували як офіційне. Друга спроба була зроблена в грудні, але вона виявилася невдалою – гіперкару навіть не вдалося наблизитися до власного результату, середня швидкість склала всього 404 кілометри на годину.

Якщо в перший раз SSC Tuatara тестували на пустельному шосе в штаті Невада, то тепер для заїзду вибрали злітно-посадкову смугу Johnny Bohmer Proving Grounds у Флориді, де раніше приземлялися космічні шатли. Смуга досягає лише 3.7 км в довжину.

Читайте также:   Фахівці MIT «вигуляли» зграю робособак Mini Cheetah у парку (ВІДЕО)

Друга відмінність – за кермо SSC Tuatara тепер сів не гонщик-профі, а власник авто доктор Ларі Чаплін. Відповідно, 500 км/год на цей раз досягти не вдалося. Результат першого заїзду – 450.1 км/год, другого – 460.4 км/год, а середнє значення 455.2 км/год. Саме за середнім показником швидкості в двох заїздах фіксується рекорд.

Результат виявився гіршим, ніж три місяці тому в Неваді, але все одно більше, ніж показник попереднього рекордсмена Koenigsegg Agera RS (447.19 км/год). Так що Tuatara все ж відвоював звання найшвидшого серійного авто в світі.

Довідка

Потенційно один з найшвидших гіперкарів в світі компанія SSC North America представила в США 1 травня 2020 року. Автомобіль отримав ім’я Tuatara і двигун потужністю в 1350 кінських сил на бензині і 1750 кінських сил на суміші Е85. Вага боліда 1 247 кг. Ціна на момент презентації становила від 1.6 до 1.9 млн доларів.

Читайте также:   McDonald's спробує автоматизувати прийом замовлень в «МакДрайв» за допомогою технології розпізнавання мови

Попередній світовий рекорд швидкості серед серійних автомобілів встановив в 2017-му році шведський гіперкар Koenigsegg Agera RS. Він зміг розігнатися до 447 км/год, перевищивши на 13 км/год рекорд 1200-сильного Bugatti Veyron Super Sport, який був поставлений в 2010 році.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *