«Гетто Голлівуду» та «Золота малина»: факти про Леонардо ді Капріо

Мало кому з акторів у світі мають настільки ж успішну і блискучу кар’єру, як кар’єра Леонардо Ді Капріо. Ді Капріо пройшов майже безхмарний шлях від відносно скромного початку актора другорядних ролей в серіалах до одного з найвідоміших акторів у світі, що працює з всесвітньо відомими режисерами, як Мартін Скорсезе, Стівен Спілберг, Крістофер Нолан.

Початок

Леонардо — єдина дитина в сім’ї. Його бабуся Олена Степанівна Смирнова емігрувала з Одеси до Німеччини після революції. Його друге ім’я -«Вільгельм», було ім’ям його дідуся по материнській лінії.

Названий на честь Леонардо да Вінчі, тому що мати, перебуваючи в положенні, відчула перше ворушіння, коли вона побачила твір Леонардо да Вінчі в галереї Уффіці, його батько-художник вирішив, що це знак. Батьки розлучилися, коли йому виповнилося рік.

У дитинстві він і мати жили в бідних кварталах Лос-Анджелеса, які він описує як «Гетто Голлівуду»: «Ми з мамою жили в Голлівуді і вестерн, там мешкають торговці наркотиками та повії. Це було досить страшно. Мені часто били. Я бачив, як люди займаються сексом і вживають наркотики в провулках. Я пам’ятаю спустошений погляд героїнових наркоманів. Я думав, що міг би стати наркоманом, тому я ніколи не пробував наркотики. Завдяки батькам, вулиця не мала на мене поганого впливу. Мій тато познайомив мене з художниками. Моя мама зробила все, щоб я потрапила в кращі школи, які тільки могла знайти».

У 5 років брав участь в дитячій програмі «Повзунки», епізод 27-й.

Він благав матір відвести його на прослуховування, тому що він ненавидів державну школу і скоро кинув її. З 14 років знімається в рекламі, потім другорядні ролі в серіалах «Санта-Барбара», «Лессі», «Розанна».

Його агент порадив йому змінити ім’я на більш американське Ленні Вільям, але він не послухав тої ради.

У дитинстві хотів стати океанологом або актором.

Його дитячими улюбленими фільмами були «Віллі Вонка і шоколадна фабрика» (1971), Небезпечні мандри (1978), Набалдашник і мітла (1971).

У 1994 році, в 19 років отримав номінацію премії Оскар за роль другого плану у фільмі «Що гнітить Гілберта Грейпа?».

Про кіно

«Титанік» просунув кар’єру Ді Капріо на новий рівень. Фільм отримав 14 номінацій на премію Оскар і виграв 11 і став найкасовішим фільмом, отримавши 2,185 млрд доларів, поки його у 2010 році не обігнав Аватар – 2,788 млрд доларів.

Читайте также:   Принц Гаррі розповів, хто вигнав його з дружиною з Великобританії

У 1997 і 1998 рік увійшов в топ «50 найкрасивіших людей» журналу «People».

Ді Капріо разом з Кейт Вінслет і режисером Джеймсом Кемероном підтримали грошима останнього вижив пасажира Титаніка, Мілвіна Дін, коли стало відомо, що вона продала цінні речі для оплати рахунків будинку пристарілих.

Стрижка Леонардо Ді Капріо з фільму «Титанік» була настільки популярна серед афганської молоді, що була заборонена талібами, а перукарі сідали за це в тюрму.

Кейт Вінслет – давня подруга Леонардо. Після Титаніка, вони грали закоханих у фільмі «Дорога змін». Був присутній на її весіллі з Недом Рокнроллом і вів наречену до вівтаря.

Роль у фільмі «Пляж» була визнана найгіршою в кар’єрі Ді Капріо, принесла йому премію “Золота малина”.

Пробувався на роль Пітера Паркера Людини-павука, яка дістався Тобі Магвайр.

Роберт Де Ніро і Джек Ніколсон – улюблені актори.

Його улюблена актриса всіх часів — Меріл Стріп. Вони знімалися у фільмі «Кімната Марвіна».

«О, Боже, вона єдина людина, яка виглядає цілком природно».

В інтерв’ю газеті «The Independent» назвав свої улюблені фільми? Викрадачі велосипедів, Таксист, Лоуренс Аравійський, Вісім з половиною, Третя людина, Охоронець 1961 року, що Сансет бульвар (1950), Сяйво, На схід від раю.

Навчався у відомого голлівудського тренера по зброї Теллі Ріда, який також навчав таких акторів, як: Бред Пітт, Вел Кілмер, Едвард Нортон, Рассел Кроу, Бен Фостер і Жирар Свон.

Улюблений режисер – Мартін Скорсезе. Знявся в п’яти повнометражних фільмах режисера: Банди Нью-Йорка, Відступники, Авіатор, Острів проклятих, Вовк з Уолл-стріт.

«Люди завжди запитували мене: в чому різниця між Спілбергом і Скорсезе? Єдина людина, яка знає про фільм стільки ж, скільки Мартін Скорсезе, це Стівен Спілберг. Все, про що я міг говорити, це подібність».

В останньому фільмі Квентіна Тарантіно «Одного разу в … Голлівуді» Ді Капріо побоювався зніматися зі справжнім вогнеметом, його довелося «трохи умовляти», що трюк безпечний.

Клуб до 25

Ді Капріо не зустрічається з жінкою старше 25 років … ніколи. Майже всі дівчата – моделі. Ді Капріо зустрічався з британською співачкою Еммою Бантон. Він також зустрічався з актрисою Біжу Філліпс і моделями Крістен Занг і Еммою Міллер, з бразильською моделлю Жизель Бюндхен, з якою зустрічався до 2005 року. Двічі був у відносинах з моделлю Бар Рафаелі. Вони почали відносини в грудні 2005 року, але розійшлися в жовтні 2007 року. Однак пізніше вони примирилися в грудні 2007 року, щоб знову розійтися в травні 2011 року. У 2011 році він був коротко пов’язаний з актрисою Блейк Лайвлі.

Читайте также:   Фантастика: творіння Marvel може увійти в історію

У 2005 році Леонардо Ді Капріо зазнав нападу з боку моделі Арети Вілсон, яка вдарила його по голові розбитою пляшкою на вечірці. Ді Капріо наклали 17 швів, а Вілсон засудили до двох років в’язниці.

Попри те, що йому вже 44 роки, він все щенеодружений. Зараз Ді Капріо знаходиться у відносинах з Камілою Морроне.

Лео – ревний еколог

Він – активний захисник навколишнього середовища, створивши в 1998 році фонд Leonardo DiCaprio Foundation. Його сайт і сторінки в соцмережах присвячені тільки цій темі. Ді Капріо виділив понад 30 мільйонів доларів на розвиток 70 інноваційних проектів у сфері захисту навколишнього середовища в 40 країнах. У 2014 році був призначений послом миру ООН з проблем клімату. Продюсував два документальні фільми про зміну клімату: «Перед потопом» режисера Марка Монро і «Лід в огні» Лейла Коннерс.

Ді Капріо їздить на екологічно чистих електромобілях, а його будинок живиться від сонячних батарей.

«Темно-зелений мій улюблений колір. Це колір природи, колір грошей і колір моху! »

Ді Капріо виділив 1 мільйон доларів за збереження тигра через свій громадський фонд в Каліфорнії.

Про Оскар

28 лютого 2016 року його отримав свій перший «Оскар» за фільм «вижив». Це сталося через 22 роки після першої номінації за фільм «Що гнітить Гілберта Грейпа?». Всього було п’ять номінацій на Оскар.

У той же вечір актор майже втратив свій перший «Оскар» в одному з ресторанів Голлівуду. Журналісти поцікавилися у ДіКапріо, де зберігається нагорода: «Поки я віддав її мамі. Без моїх батьків я був би ніким. Під час мого дитинства ми пережили дуже важкі роки, і тепер я щасливий, що можу розділити з мамою такий важливий момент моєї кар’єри ».

Читайте также:   Адель заработала $12 млн сидя дома

 

 

Про гроші

Стан Леонардо Ді Капріо оцінюється у 245 мільйонів доларів. Він заробляє в середньому 20 мільйонів доларів на рік.

Знаходиться в списку найбільш високооплачуваних акторів за версією Forbes. Він зайняв 5 місце у 2008 році, 5 місце у 2010 році, 1 місце у 2011 році, 2 місце у 2012 році, 6 місце у 2013 році, 4 місце у 2014 році та 13 місце у 2015 році.

Леонардо володіє виробничою компанією «Appian Way Productions». Він також володіє кавовою компанією під назвою La Colombe Torrefaction.

Лео володіє двома будинками в Нью-Йорку та одним в Лос-Анджелесі, квартирою в районі Грінвіч-Віллідж на Манхеттені.

У 2005 році він придбав острів площею 104 акри біля узбережжя Белізу і планує побудувати курорт з використанням відновлюваних джерел енергії.

На волосині …

Зйомки у фільмі вижив були найважчими. Вони неодноразово зупинялися через складні кліматичні умови. Леонардо занурювався в крижану воду в шкурах ведмедя і лося, їздив верхи, їв сиру рибу і печінку бізона, розпалював вогонь без сірників, стріляв зі зброї двохсотлітньої давності, вчив репліки мовою індіанців.

Ді Капріо не звикати. У 2006 році Ді Капріо знімав у фільмі «Кривавий алмаз» в Південній Африці. Під час дайвінгу величезна біла акула застрягла в клітці, де знаходився актор: «Я впав на дно і спробував лягти рівно. Акула зробила п’ять або шість клацань на відстані витягнутої руки від моєї голови».

Ді Капріо стрибав з парашутом разом з інструктором. Перший парашут не розкрився. 5-10 секунд вільного падіння, поки інструктор випускав запасний парашут. «Найцікавіше було, коли він сказав:« Ви, ймовірно, зламаєте ноги при приземленні, тому що зараз ми йдемо надто швидко ». Це після того, як ви бачите, як все ваше життя спалахує перед вашими очима. »- згадує Ді Капріо.

Коли в одному інтерв’ю його запитали, які аспекти слави він не любить: Ти жартуєш? Мені дуже пощастило. Багато людей хотіли б бути в моєму місці. Є так багато людей, які страждають в трильйони разів більше, ніж я міг би коли-небудь страждати, і хотіли б бути мною. Я просто щасливий маленький недолюдок.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *