РИЗИК-МЕНЕДЖМЕНТ У ТРЕЙДИНГУ

Як і в будь-якому бізнесі, при роботі на фінансових ринках, необхідно зважати на ступінь ризику до отримання прибутку, адже ризикувати $1000, щоб заробити $5 не буде ніхто. Тому прийоми отримання прибутків і збереження капіталу тут діють аналогічно.

НАВІЩО В ТРЕЙДИНГУ ПОТРІБЕН РИЗИК-МЕНЕДЖМЕНТ?

Ви біржовий гравець чи трейдер? Мабуть, це найголовніше питання для будь-якого новачка або любителя. Ви повинні чітко вирішити і вибрати між двома стихіями:

  1. Трейдинг приносить вам задоволення. Це про гру і азарт, а також про швидкі гроші і такий же злив рахунку. Крім того, даний випадок стосується різних стратегій з прибутковістю в 1000%.
  2. Торгівля на біржі є способом заробітку на життя. Тут вже треба подумати про ризик-менеджмент і дисципліну, ніякого кайфу в цьому не буде, а межа стабільної прибутковості близько 50-100% річних. Все інше – гра.

ОСНОВНІ СТРАТЕГІЇ РИЗИК-МЕНЕДЖМЕНТУ В ТРЕЙДИНГУ

Консервативна

Читайте также:   Сила воли - Татьяна Воротилина: Business Lunch

Якщо хочете точно не втратити багато грошей і при цьому заробити, то потрібно ризикувати по мінімуму. Консервативна стратегія передбачає такі умови:

– ризик на операцію – 0,5-1%;

– максимальна просадка за місяць – 10%, за рік – 30%;

– приблизний прибуток – 30-60% на рік.

Більшість трейдерів – прихильники саме таких значень, оскільки з роками просто вже не вистачає сил на збитки. В більшості успішних торгових стратегій видно, що в довгостроковій перспективі просадка в 2 рази менша прибутку, звідси і приблизні розрахунки. Збиткова серія за місяць в гірших випадках складе 10 операцій, тобто 10%. Проте, якщо ви так торгуєте вже 3 місяці, то це привід задуматися і вивести гроші до кращих часів.

Оптимальна

Дана стратегія призначена тим, у кого зовсім невеликий депозит, і він хоче трохи підвищити ризики. В цілому таке допускається, але у вас повинні бути сталеві нерви. Ось особливості оптимальної стратегії:

– ризик на угоду – 2-3%;

– максимальна просадка за місяць – 20%, за рік – 60%;

– приблизний прибуток – 60-120% на рік.

Агресивна

Читайте также:   У Нацбанку заявили, що українці стали активніше шукати роботу за кордоном

Тут починається тонка грань між азартним гравцем і професійним трейдером. З одного боку, вам потрібно заробити якомога більше, з іншого – не втратити відразу все. У реальному житті агресивні спекулянти довго не живуть.

Ось нюанси:

– ризик на операцію – 5-7%;

– максимальна просадка за місяць і взагалі – 100%, тобто йдемо «Ва-банк»;

– приблизний прибуток – 200-300% і більше.

Не рекомендується торгувати агресивно. Немає і не може бути обставин, що виправдовують такий трейдинг (за винятком конкурсів).

ЯК ВИБРАТИ РИЗИК-МЕНЕДЖМЕНТ?

Існують різні стилі трейдингу і, в залежності від них, робиться вибір.

Ось кілька особливостей, на які потрібно звернути увагу:

– відсоток прибуткових операцій – наприклад, якщо ви маєте рацію в 90% випадків, то вам немає сенсу ризикувати по 0,5%, але таке буває рідко;

– співвідношення стопа до тейк-профіту;

– частота угод.

Одним із чинників успішної торгівлі на фінансових ринках є постійне спілкування з професіоналами і дотримання їхніх рекомендацій, адже ці люди вже пройшли шлях помилок і можуть допомогти підібрати для Вас стратегію отримання прибутків.

Тож записуйтесь на індивідуальні консультації до  кваліфікованих професіоналів своєї справи, якими є працівники Центру Біржових Технологій, адже вони вже більше 20 років допомагають заробляти клієнтам на фінансових ринках і являються лідерами цієї справи в Україні. Вони допоможуть і вам!

 

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 3282

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *