Володимир Гройсман обіцяє збільшити мінімальні зарплати в Україні мінімум до 300 доларів

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман обіцяє збільшити мінімальні зарплати в Україні мінімум до 300 доларів. Більш того, він обіцяє це зробити за два роки.

– Коли я став прем’єр-міністром, для мене було надзвичайно важливим почати підвищувати мінімальну зарплату в країні, – заявив прем’єр в ефірі одного з телеканалів. – Це вдалося зробити, з 50 доларів за станом на 1 січня 2017 року, сьогодні вже заробітна плата 150 доларів. План на найближчі два роки, і я знаю, як це можна зробити, щоб ми досягли мінімальної зарплати в країні в 300 доларів. Я говорю про те, що мені реально вдалося зробити і про те, що я знаю, як можна зробити. Ніяких друкарських верстатів! Тільки економіка – за рахунок детінізації та інвестицій.

Читайте также:   Україна більше не перша країна з найдешевшим фіксованим інтернетом

Цікаво, що в уряді Гройсмана таких райдужних планів самого прем’єра, щодо зростання зарплат, не поділяють. Так згідно з недавнім прогнозом Мінекономіки, середньорічна мінімальна зарплата в Україні в наступному році може скласти 4961 гривню. При цьому експерти міністерства стверджують, що вже в 2021 році розмір середньорічної мінімальної зарплати буде досягати 5500 гривень, а роком пізніше – 6 тисяч гривень. Тобто, до 2022 року вона складе близько 200 євро за нинішнім курсом. А якщо врахувати, що уряд Гройсмана передбачає девальвацію національної валюти до 30,7 грн до кінця 2022 року, то і мінімалка в валютному еквіваленті виросте всього на 40-50 доларів.

Середні зарплати теж ростуть не такими великими темпами, як хотілося б прем’єру. За даними Держстату, розмір середньомісячної зарплати українців зріс на 20,8% в першому кварталі в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року. Якщо відняти від цього показника інфляцію, то реальне зростання складе всього 11%.

Читайте также:   Уляну Супрун відсторонили від обов’язків за рішенням суду

 

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.