Віталій Гагарін: Політика і спорт: чи можна поєднати?

Віталій Гагарін

Спорт і політика, здавалося б, такі різні сфери. І кожна з них вимагає колосальних вкладень сил, енергії і часу. Але декому вдається поєднувати і те, і інше. Один з таких людей – Віталій Гагарін, політик і спортсмен. Команда «Деньги плюс» дізналася, як у нього це виходить.

Віталій Гагаріндепутат Харківської міської ради, член постійної комісії з гуманітарних питань, помічник народного депутата України Дмитра Святаша, Майстер спорту міжнародного класу, Міжнародний спортивний інструктор.

Доброго дня, Віталію! У вас величезний спортивний досвід і безліч досягнень на цьому терені. Чому ви вирішили йти в політику?

По-перше, поганий той солдат, який не мріє стати генералом. По-друге, працюючи на спортивному поприщі, я зрозумів, що в певний момент вдалося домогтися якихось результатів, а можливості стали обмеженими. Я прийшов до того, що свій накопичений досвід і знання потрібно застосовувати на якісно новому рівні. А робота в системі місцевого самоврядування може допомогти вплинути на процеси в спорті і реалізувати нові проекти. Стати депутатом для мене було не самоціллю, а інструментом реалізації всього задуманого.

З якими питаннями до вас, як до депутата, здебільшого звертаються харків’яни?

Депутати міських рад – це меншою мірою політики, а більшою – господарники. І люди приходять зі скаргами на внутрішньоквартальні проїзди, які не робилися десятиліттями, проблемами протікаючих покрівель, невідремонтованих під’їздів, а також за матеріальною допомогою. Ми допомагаємо харків’янам коштами з депутатського фонду і фонду міського голови Геннадія Кернеса, в команді з яким я працюю. Допомагаємо в реалізації міських програм, зокрема щодо лікування зору, онкологічних захворювань. Бувають і зовсім несподівані питання від городян, адже багато хто думає, що депутат – це чарівник, який літає над своїм округом і знає, де в конкретний момент прорвало водопровідну трубу або потік дах. Доводиться з кожною людиною спілкуватися і намагатися допомагати в рамках чинного законодавства.

Читайте также:   Розрядка скасовується: чого чекати від нового радника Трампа

Читайте також: Виталий Гагарин: депутат гор совета Харькова

Куди до вас мають змогу прийти харків’яни зі своїми питаннями та зверненнями?

Для цього працює депутатська приймальня, де з певною періодичністю я зустрічаюся з людьми. Виходжу на свій округ, щоб бути в курсі поточних проблем. Також я продовжую на території свого округу займатися тренерською діяльністю, тому ходжу по тих самих дорогах, які доводиться приводити в порядок. Трапляється, що люди можуть прийти зі своїми питаннями і в зал, де я треную, – я до цього вже звик. І пишаюся тим, що на моєму окрузі мене знає більшість харків’ян різного віку: від дітей до людей похилого віку.

Що ви відчуваєте, коли вдається допомогти людям, які звертаються до вас за допомогою?

По-різному, люди є різні. Коли людина приходить з якоюсь проблемою, яку вдається вирішити, я завжди відчуваю моральне задоволення. Це стимулює на подальшу роботу. Однак дуже часто, якщо не в більшості випадків, коли виходить реалізувати якийсь глобальний проект, люди сприймають це як належне. Звичайно, є ті, хто із захопленням зустрічає позитивні зміни в місті. Зараз ці зміни стали настільки очевидними, що сам Президент Петро Порошенко, розмірковуючи про децентралізацію, ставить за приклад Харків.

Завдяки чому вдалося домогтися таких результатів в місті?

Неможливо відразу зробити те, що не робилося десятиліттями. Але ми намагаємося – спільно з командою міського голови. І поліпшення ситуації в Харкові підтверджує той факт, що Геннадій Кернес у 2015 році переміг на виборах міського мера з величезним відривом, та ще й в першому турі. Рейтинги більшості обраних мерів після виборів падають, в той час як рейтинги нашого міського голови ростуть. І це – наслідок тих результатів, які люди бачать щодня, виходячи на вулицю – відремонтовані дороги, благоустрій дворів, замінені у зв’язку з вичерпаним терміном експлуатації ліфти. Працюючи в команді мера, мені не соромно говорити про те, що ми ще не зробили. Адже ми не боїмося критики, а робимо висновки і йдемо далі – до ще більших досягнень.

Читайте также:   Подружжя Зеленських на форумі YES у Києві

Ви є членом постійної комісії Харківської міської ради з гуманітарних питань. Чим займається ця комісія?

Вирішуються питання, пов’язані з культурою, освітою, спортом і молодіжною політикою. Піднімається і тема гендерної нерівності, якої раніше не торкалися. Ми активно сприяємо вирішенню проблеми домашнього насильства. Вирішуємо і питання профорієнтації молоді, намагаємося популяризувати технічні професії, щоб відновити промисловий потенціал, що дістався нашому місту. Також я продовжую виконувати обов’язки директора спортивної школи, працюю в системі фізкультурно-спортивних товариств, при цьому ми постійно контактуємо з освітянами. І оскільки всі названі сфери так чи інакше пов’язані з моєю основною діяльністю, моя робота повністю перегукується з роботою комісії.

Ви активно розвиваєте спортивний напрямок у Харкові. Що вже було зроблено вами в цій сфері?

Є багато ідей і напрацювань щодо проведення культурних і спортивних заходів. Уже вдалося реалізувати масштабний проект спільно з Департаментом сім’ї, молоді і спорту – ми встановили рекорд України в номінації «Наймасовіша демонстрація елементів з тхеквондо». На центральній площі Парку Горького зібралося понад дві тисячі любителів цього бойового мистецтва віком від 5 і до 70 років, які вишикувалися в чіткому порядку і виконали певний набір рухів.

Читайте также:   Україна продовжує бити рекорди за кількістю партій

Проводити такого роду масштабні заходи завжди непросто. Як здійснювались організаційні роботи?

Той, хто організовував масові заходи, знає, що це величезна копітка робота. Адже потрібно узгодити багато питань з керівниками різних підрозділів. Зрештою, треба знайти, де переодягнути всіх дітей, забезпечити достатню кількість паркувальних місць для батьків, а також подбати і про безпеку проведення заходу. І ми це зробили, хоча й не обійшлося без незначних шереховатостей. Але це був такий позитив для дітей і їх батьків, що воно того коштувало!

Як вам вдається поєднувати політичну діяльність зі спортивною?

Я в цьому ритмі звик працювати дуже давно. Моя доба чітко розмежована на три складові: сон, адміністративно-громадська робота і спорт. До 5-ї години вечора я займаюся депутатською діяльністю, а після – відключаю телефон, заходжу в спортивний зал і там завдяки дітям відновлюю свої сили. Зміна діяльності все ж допомагає роботі. Хоча у відпустці вже через кілька днів починає не вистачати роботи, яка стала для мене невід’ємною і важливою частиною життя.

Які у вас подальші плани в політиці, житті, спорті?

Перемагати. Найголовніша мотивація – це перемоги в сьогоденні, перемоги в майбутньому. Хоча поразки теж мотивують, адже після них все одно завжди йдуть ті ж перемоги. Я планую і далі розвивати свій улюблений вид спорту – тхеквондо, популяризувати його і нести в маси. Що ж стосується депутатської діяльності, то маю намір продовжувати працювати на благо Харкова, вирішуючи як проблеми, що з’являються щодня, так і ті, що не вирішувалися десятиліттями.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 316

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *