Вибори президента Польщі: опитування показало, що переможе Дуда

Чинний президент вже подякував прихильникам за підтримку

На виборах президента Польщі здобуде перемогу чинний президент Анджей Дуда, якого підтримала керівна партія “Право і справедливість”. Про це говорять дані різних екзитполів. За уточненими даними соціологічної служби Ipsos, Дуда набрав 51% голосів виборців, а його опонент Рафал Тшасковський – 49%, передає ВВС.

– Передвиборчу кампанію Дуда будував, крім іншого, на захист “традиційних цінностей”: він, зокрема, заявив, що “ідеологія ЛГБТ небезпечніше комуністичної ідеології”, і обіцяв закріпити в законі заборону на усиновлення й удочеріння дітей одностатевими парами. Перемога Дуди означає, крім іншого, що “Право і справедливість” принаймні в найближчі три роки до парламентських виборів зможе без перешкод продовжувати спроби обмежити незалежність судової системи. Через ці спроби Європейська комісія вже чотири рази подавала до Європейського суду скарги на Польщу, – зазначило видання.

Читайте также:   Історію з обмеженням ФОП закрито: ІТ-галузі нічого не загрожує!

Дуда вже подякував своїм прихильникам за перемогу.

– Дякую всім моїм землякам, які ходили на вибори. Така явка дає прекрасні свідоцтва нашої демократії. Дякуємо тим, хто голосував за мене, підтримував і був зі мною. Хай живе Польща! – написав він на своїй сторінці в “Фейсбуці”.

Явка склала 24,73% від загальної кількості виборців або понад 7,2 мільйона осіб.

Під час першого туру виборів президента Польщі, який пройшов 28 червня, Дуда набрав 43,7% голосів, а мер Варшави й кандидат від головної опозиційної ліберальної партії “Громадянська платформа” Рафал Тшасковський – 30,3%.

48-річний Дуда вперше був обраний президентом у 2015 році як член “Права і справедливості”, але вийшов звідти після виборів. Однак він і ця політсила взаємно підтримують один одного.

Читайте также:   Репетиція інавгурації Байдена була зірвана пожежею

Тшасковському теж 48 років, він був депутатом Європарламенту, потім міністром в уряді, сформованому “Громадянською платформою”, потім депутатом Сейму.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *